استراتژی کنترل طمع در معاملات

عکس از راهکارهای کنترل طمع در معاملات در گروه مالی اینوستپ

یکی از بزرگ‌ترین موانعی که هر معامله‌گر در بازار با آن روبرو می‌شود، حس طمع است. اما معامله‌گران باید برای به حداقل رساندن معاملات پرخطر و حفظ نتایج سودآور، هنر غلبه بر این غریزه را در هنگام معامله بیاموزند. این به آن معناست که در یک بازار پرنوسان، معامله‌گر باید بر روی احساسات و غرایز خود کنترل داشته باشد و از استراتژی مدون خود دور نشود. اما کنترل طمع در معاملات چگونه ممکن است؟

همانطور که طمع یک احساس غریزی در وجود همه انسان‌هاست، پس می‌توان نتیجه گرفت که برای کنترل آن نیز یک راه طولانی درپیش دارید. این کار مستلزم کار سخت، دانش، تجربه و رعایت نظم و انضباط در معاملات است. بنابراین سعی کنید واقع بین باشید و بر اساس توانایی‌های خود برنامه‌ریزی کنید تا به سود برسید. بنابراین اگر به دنبال راهکارهایی برای کنترل  طمع در معاملات هستید، با ما همراه باشید. 

طمع چیست؟

به احساس نیاز افراطی و غیر ضروری برای بدست آوردن چیزی، طمع گفته می‌شود. حس طمع در معامله‌گری زمانی به وجود می‌آید که یک تریدر با امید سود بیشتر، سرمایه بیشتری به معامله در جریان اختصاص می‌دهد. این احساس در تمام سرمایه‌گذاران چه حرفه ای و چه آماتور وجود دارد و نقش مهمی در معامله‌گری ایفا می‌کند. اما متاسفانه باید دانست که بازار هیچگاه روی خوشی به افراد طمع کار نشان نمی‌دهد و می‌تواند فرصت‌های خوب معاملاتی را از تریدر بگیرد.

عکس از کنترل طمع در معاملات در گروه مالی اینوستپ
کنترل طمع در معاملات

حس طمع در معامله‌گر گاهی باعث می‌شود تا فرد به امید کسب سود بیشتر و غیرمنطقی، معامله خود را در زمان مناسب نبندد و استراتژی معاملاتی خود را زیر پا بگذارد. این احساس گاهی نیز از خود بزرگ بینی ناشی می‌شود که معامله‌گر تصور می‌کند تحلیل‌های او بی عیب و نقص است و احتمال شکست در آن وجود ندارد. طمع اغلب با احساسات دیگری مانند ترس همراه است. 

از نمونه‌های طمع در بازارهای مالی می‌توان به دو برابر کردن سرمایه در معاملات بازنده، افزودن سرمایه به موقعیت‌های برنده و یا استفاده از اهرم بیش از حد اشاره کرد. حرص و طمع می‌تواند تمرکز شما را برای به حداکثر رساندن سود، شادی و ثروت به کار گیرد و باعث شود که تریدر معاملاتی انجام دهد که دور از منطق است. 

مثالی از تاثیر طمع در معاملات

برای مثال، فرض کنید که معامله‌گر با بررسی کندل‌ها و نمودارهای تحلیل تکنیکال به امید رشد قیمت، یک موقعیت خرید باز می‌کند. اما برخلاف انتظار، بازار به سمت پایین حرکت می‌کند و معامله‌گر را در موقعیت زیان ده قرار می‌دهد. طمع ممکن است تریدر را ترغیب کند تا نه تنها موقعیت خود را حفظ کند، بلکه یک موقعیت خرید جدید برای جبران ضررهای خود باز کند. در این شرایط، حرص و طمع می‌تواند معامله‌گر را کور کند، تا حدی که یک معامله در خلاف جهت روند بدون توجه به استراتژی و تحلیل‌ها باز می‌کند. 

طمع چگونه بر معاملات شما تاثیر می‌گذارد؟

طمع، تمایل یک معامله‌گر را برای کناره گیری از استراتژی به منظور به دست آوردن سود بیشتر توصیف می‌کند. این می‌تواند به معنای حفظ یک موقعیت به مدت طولانی‌تر و یا معامله بدون تجزیه و تحلیل باشد. در موارد دیگر، طمع می‌تواند بر اهدافی که برای تجارت خود تعیین می‌کنید نیز تاثیر بگذارد. طمع در نهایت بر روی عملکرد شما به عنوان یک معامله‌گر و حساب کاربری شما تاثیر منفی خواهد داشت.

همان‌طور که ترس و هیجان بر روی روند معاملات تاثیرگذار است، کنترل طمع نیز به همان اندازه در نتیجه‌ی سرمایه‌گذاری فرد، اهمیت دارد. به‌عنوان مثال اگر شما برای کسب 30 درصد سود وارد یک پوزیشن معاملاتی شده‌اید و به هدف مقصود رسیده‌اید، بدون طمع، از پوزیشن مربوطه خارج شوید. این‌طور نیست که اگر خارج نشوید، الزاما ضرر کنید، اما طمع می‌تواند منجر به تخریب منطق معاملاتی و استراتژی شما شود و به این ترتیب در دراز مدت، حتما سوء اثرات آن در معاملات، مشهود خواهد بود.

در بازارهای مالی، طبیعی است که بخواهید در هر معامله خود به سود برسید. اما بخش مخاطره آمیز آن زمانی است که معاملاتی را بدون استراتژی انجام دهید. اینگونه معاملات اگر به صورت مکرر انجام شوند می‌تواند سرمایه شما را به خطر بیاندازند و منجر به ترس و اضطراب بیشتری شوند. 

عکس از روشهای کنترل طمع در گروه مالی اینوستپ
راهکارهای کنترل طمع در معاملات

راهکارهایی برای کنترل طمع در معاملات

طمع مانند دیگر احساسات انسانی قابل کنترل است و با استفاده از راهکارهای مختلف می‌توان آن را به خوبی مدیریت کرد. کنترل این احساس می‌تواند درصد موفقیت شما در بازارهای مالی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و شما را به سود برساند. با ما همراه باشید تا با استراتژی‌های کنترل طمع در معاملات آشنا شویم.

صبر داشتن

مهم‌ترین پارامتر برای کنترل طمع، صبر و شکیبایی است. این بدان معناست که معامله‌گر حرفه‌ای فقط زمانی وارد معامله می‌شود که شرایط مناسب است و این همان صبر هوشمندانه است. تشخیص زمان ورود به معاملات، ترکیبی از دانش فاندامنتال و تکنیکال است که یک استراتژی قانونمند برای شما می‌سازد. تریدر با صبر و پایبندی به استراتژی‌های خود می‌تواند حس طمع را به خوبی مدیریت کند و بهترین زمان را برای ورود و خروج به بازار انتخاب کند. 

مدیریت سرمایه و ریسک

مدیریت ریسک و پایبندی به اصول آن، یکی دیگر از عواملی است که باعث کنترل حس طمع در معامله‌گران می‌شود. این روش باعث می‌شود تا تریدر تمام سرمایه خود را از دست ندهد و توانایی جبران آن را در معاملات بعدی خود داشته باشد.  مدیریت ریسک با تعیین حد سود و ضرر و ایجاد یک برنامه مدون باعث افزایش درصد موفقیت در معاملات می‌شود. بنابراین اگر بتوانید با مدیریت ریسک میزان ضرر و سودهای خود را بهینه کنید، دیگر حس طمع در شما باعث تصمیمات غیرمنطقی نمی‌شود.

برنامه معاملاتی مشخص

یک برنامه معاملاتی روشی سیستماتیک برای شناسایی نقاط درست ورود و خروج بر اساس متغیرهایی چون زمان، ریسک و اهداف سرمایه‌گذار است. این برنامه چگونگی و نحوه اجرای معاملات را مشخص می‌کند. براساس نظر کارشناسان، تا زمانی که یک برنامه معاملاتی مشخص داشته باشید، هیچ خطری سرمایه شما را تهدید نمی‌کند و می‌توانید تصمیمات درستی بگیرید. بنابراین با تعیین اهداف معاملاتی، تعهد زمانی، قوانین مدیریت ریسک، انتخاب بازار و استراتژی‌ها می‌توانید مدیریت خوبی روی احساسات خود به خصوص حس طمع در معاملات داشته باشید.

عکس از ترس و طمع در گروه مالی اینوستپ
در هنگام معاملات باید احساسات خود را کنترل کنیم

معامله نکردن در زمان عصبانیت

زمانی که به خاطر ضررهای متوالی خشمگین هستید، دست نگه دارید و صبر کنید تا بر عقل خود مسلط شوید. هیچ تجارتی بدتر از تجارت انتقام جویانه نیست، که در آن معامله‌گر برای جبران ضررهای خود بدون استراتژی مشخصی به بازار باز می‌گردند. برای بازگشت به مسیر قبلی خود باید تمام بررسی‌ها و ارزیابی‌های لازم را انجام دهید تا احساسات شما بر معاملات تاثیری نگذارد.

پافشاری نکردن روی موقعیت‌های خود

یکی از راهکارهای کنترل طمع در معاملات، انعطاف‌پذیری بالا برای سازگاری با شرایط بازار است. گاهی برخی معامله‌گران با لجبازی بر روی یک موقعیت و یا استراتژی پافشاری می‌کنند و امید دارند که در نهایت به سود برسند. اما این کار کاملا اشتباه است. اگر فکر می‌کنید یک معامله آن‌طور که انتظار دارید، پیش نمی‌رود، آن را ببندید و از ضررهای بیشتر جلوگیری کنید.

استراحت بین معاملات

معاملات در بازارهای مالی به سرعت پیش می‌روند و این سرعت بالا گاهی ممکن است شما را سردرگم کند. بنابراین خودتان را خیلی درگیر نکنید، چند دقیقه‌ای به چیزهای دیگر فکر کنید و دوباره برگردید تا تصمیم درست‌تری بگیرید. همچنین بهتر است بعد از پایان چند معامله برای مثال سه، چهار، پنج و یا هر عددی که دوست دارید، یک استراحت طولانی مدت به خود دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا بدون درگیری حس طمع و دیگر احساسات مخرب مانند استرس داشتن، به معامله بپردازید و درصد موفقیت خود را بالا ببرید. 

گروه مالی اینوستپ همچنین مقاله‌ی دیگری با عنوان کنترل استرس در معاملات نیز منتشر کرده است که مطالعه آن هم می‌تواند برای شما مفید باشد.

عکس کنترل طمع در گروه مالی اینوستپ
با کنترل طمع به سود برسید

هرگز معاملات بیش از حد انجام ندهید

این یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی است که معامله‌گران از روی طمع انجام می‌دهند. معمولا معامله‌گران مبتدی می‌خواهند سریع از این راه پولدار شوند و به همین منظور چندین معامله پشت سر هم انجام می‌دهند. اما بعد از چند معامله حساب خود را خالی می‌کنند و کل سرمایه خود را از دست می‌دهند. خرید و فروش بیش از حد همیشه شما را به سمت شکست سوق می‌دهد، بنابراین توصیه می‌شود به طمع کسب درآمد بیشتر، سریع معامله نکنید. 

کاهش اندازه معاملات

یکی از ساده‌ترین راه‌های کنترل طمع در معاملات، کاهش اندازه معاملات است. اگر شما معاملات کوچک با سرمایه کم داشته باشید، احساس ترس و در کنار آن طمع خواب شب را از شما نمی‌گیرد. اما اگر یک معامله با سرمایه بالا باز کنید، استرس بر عقل شما چیره می‌شود و مانع اتخاذ تصمیمات صحیح می‌شود. بنابراین با توجه به میزان ریسک‌پذیری خود، یک اندازه مناسب برای معاملات خود پیدا کنید تا توانایی جبران ضررهای خود را داشته باشید.

رویای یک شبه پولدار شدن را از سر خود بیرون کنید

یک شبه پولدار شدن، رویایی است که سال‌ها در بازارهای مالی وجود داشته است. اما واقعیت این است که بازارهای مالی چون بورس، فارکس و کریپتوکارنسی به میزان قابل توجهی ثروت شما را افزایش می‌دهند، اما در دراز مدت، این بازارها نسبت به هر گزینه دیگر سرمایه‌گذاری، بازده بالاتری دارند، اما این زمان می‌برد. اگر می‌خواهید شاهد رشد چند برابری سرمایه خود باشید، صبر کنید و اجازه دهید سرمایه شما آرام آرام رشد کند. برنامه خود را دنبال کنید و تسلیم هیچ انگیزه‌ای مانند ترس یا طمع نشوید.

همیشه به دنبال یادگیری باشید

سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی یک علم بینهایت است و هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که نیازی به یادگیری ندارد. به عنوان یک سرمایه‌گذار، شما باید همیشه آماده یادگیری باشید، اصول بازار را بیاموزید و در مورد نحوه عملکرد آن مطالعه کنید تا تمام جنبه‌های فنی آن را درک کنید. از همه مهم‌تر تجزیه و تحلیلی است که دیگر تریدرهای حرفه‌ای ارائه می‌دهند که می‌تواند یک منبع بزرگی از دانش باشد. وقتی یاد می‌گیرید، همیشه به دنبال تصمیم‌گیری‌های تحلیلی می‌روید نه انگیزه‌های احساسی.

داشتن خودآگاهی

توانایی غلبه بر حرص و طمع ارتباط زیادی با روانشناسی تجارت شما دارد. این شامل طرز فکر و رویکرد شما نسبت به بازار در ارتباط با حساب معاملاتی شما دارد. به همین جهت خودآگاهی برای معامله‌گرانی که نیاز به کنترل طمع در معاملات دارند، بسیار سودمند است. شما باید بدانید که چه زمانی حریص می‌شوید و از محدودیت‌ها عبور می‌کنید. با افزایش خودآگاهی می‌توانید موقعیت‌هایی که احساس طمع را در شما برمی‌انگیزد را بهتر مدیریت کنید. همچنین می‌توانید از هر خواسته یا محرکی که بر طرز فکر شما تاثیر می‌گذارد، آگاه شوید.

خودشناسی یکی از مواردی است که در دوره هوش معامله‌گری گروه مالی اینوستپ به شما آموزش داده می‌شود و می‌توانید با شرکت در این دوره به لیف استایل معامله‌گری ایده‌آل برسید.

نظارت بر عملکرد خود

از طریق خودنظارتی، کنترل طمع در معاملات را به دست بگیرید. یکی از روش‌های عالی برای بررسی نحوه عملکرد در معاملات، نظارت بر عملکرد است. شما برای این کار باید تمام جزئیات کار کنید. چه چیزی باعث می‌شود وارد معاملات پر ریسک شوید؟ چه زمانی از استراتژی خود دور می‌شوید؟ در یک موقعیت چه مدت می‌مانید تا سود بیشتری کسب کنید؟ چگونه می‌توانید این موانع را در آینده از بین ببرید؟ با پاسخ به این سوالات می‌توانید بهترین نتایج را در آینده کسب کنید.

عکس از نمودار طمع در گروه مالی اینوستپ
داشتن استراتژی برای کنترل طمع

استراتژی خود را دائما به روز رسانی کنید

تجارت سرگرم‌کننده و از روی طمع می‌توانید مخرب باشد. همانطور که می‌دانید، استراتژی‌ها تاریخ مصرف دارند و در طول زمان باید بهینه‌سازی شوند. شما بعد از اینکه استراتژی‌های خود را نظم بخشیدید، مداما باید نحوه عملکرد آن را بررسی کنید تا در صورت تغییر شرایط بازار، بهترین عملکرد را داشته باشید. تنظیم دقیق برنامه معاملاتی می‌تواند نتایج بهتری را برای معامله‌گر به همراه داشته باشد. یک برنامه مدون به شما کمک می‌کند تا در محدوده محدودیت‌های خود معامله کنید و در نهایت به سود برسید.

جمع‌بندی: کسب موفقیت با کنترل طمع در معاملات

خطر از دست دادن سرمایه به دلیل حرص و طمع می‌تواند بسیار ناامید کننده باشد. بسیاری از معامله‌گران ممکن است به این امید یک شبه ثروتمند شدن، سرمایه خود را از دست بدهند. چراکه تصمیماتی که از روی طمع گرفته می‌شوند تریدر را در شرایط سختی قرار می‌دهند و احتمال ضرر آنها را افزایش می‌دهند. اما خوشبختانه با تمرین روش‌های موثر مانند ایجاد نظم و انضباط، صبر، آموزش، واقع‌بینی، طراحی یک برنامه مدون، خودآگاهی، کاهش اندازه معاملات و دیگر راهکارها می‌توانید کنترل خوبی روی این احساس غریزی خود داشته باشید. 

برای جلوگیری از گرفتن تصمیمات عجولانه، از سودهای نجومی دست بکشید و با اطمینان بیشتری به معامله بپردازید. همیشه سعی کنید بر استراتژی خود پایبند باشید تا به موفقیت دست یابید. در این مقاله سعی شده راهکارهایی برای غلبه بر حس طمع برای شما آورده شود تا بتوانید معاملاتی بر پایه منطق داشته باشید و به سود دست یابید.

Admin2

Admin2

آنچه در این مطلب می خوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *