بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال

عکس بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال

بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال با توجه به استراتژی معاملاتی هر فرد منحصر به فرد است. تحلیل تکنیکال شاخه‌های مختلف و زیادی دارد. در یک تعریف ساده از تحلیل تکنیکال باید گفت، روشی برای پیش‌بینی قیمت در بازارها، بر اساس مطالعه و بررسی تاریخچه قیمت و حجم معاملات در آن بازار است.  نقش تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال، برای کسانی که در بازار‌های مالی فعالیت دارند، به شدت پر رنگ است. امروزه بزرگان بازار از تحلیل زمانی در استراتژی‌های معاملاتی خود استفاده‌های بسیار بهینه‌ای به عمل می‌آورند. گروه مالی اینوستپ با ارائه این مقاله شما را با مبحث تحلیل زمانی بیشتر آشنا می‌کند.

تحلیل زمانی چیست؟

به بررسی الگوهای رفتاری یک نماد، شاخص، سهم و یا جفت ارز که مبتنی بر زمان است، تحلیل زمانی گفته می‌شود. تحلیل بعد زمانی در تکنیکال به شیوه‌های گوناگونی انجام می‌شود. اهمیت و نقش تحلیل زمانی در تکنیکال با استفاده از اندیکاتور ایچیموکو، ابزار فیبوناچی و ابزار گن مشخص می‌شود. تحلیل زمانی این‌روزها بسیار پرطرفدار شده و افراد بسیاری در تلاش برای یادگیری آن هستند؛ اگر می‌خواهید از این تحلیل در معاملات خود استفاده کنید، باید حتما از تسلط کافی برخوردار باشید.

افراد می‌توانند با استفاده از تحلیل زمانی الگوهای رفتاری قیمت را که مبتنی بر زمان است را بهتر و عمیق‌تر درک کنند. این امر موجب سودآوری بیشتر، بهینه‌تر و امن‌تر افراد می‌گردد. بازارهای مالی ( برای افرادی که دانش‌ کافی برای فعالیت در این بازار ندارند و به فعالیت در این حوزه به صورت قمار نگاه می‌کنند و هدف یک شبه پولدار شدن را دارند.) پرریسک محسوب می‌شود و برای موفقیت در آن می‌بایست علم و دانش کافی داشته باشید.

شما با تسلط کامل به تحلیل زمانی می‌توانید ریسک معاملات خود را به شدت کاهش دهید و سود خوبی هم کسب کنید. در دوره‌ی تریدر حرفه‌ای تمامی مطالب مربوط به تحلیل زمانی جزء به جزء ارائه شده است.

عکس بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال 6
نقش بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال

بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال و کاربرد آن

بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال و کاربرد های آن به یک یا دو مورد ختم نمی‌شود. بازارهای مالی از سه بعد ( قیمت، زمان و الگوها ) تحلیل و بررسی می‌شوند؛ شما با آموزش تحلیل زمانی در یکی از بندهای تحلیلی مهارت پیدا می‌کنید و قطعا در نتیجه معاملاتتون تاثیر بسزایی خواهد داشت.

بررسی رفتار یک نماد، شاخص و یک سهم در بهترین تایم فریم معاملاتی می‌تواند دیتا‌های بسیار مهمی به افراد بدهد. برای مثال در صورتی که افراد متوجه شوند یک سهم در یک سوم اول هر سال با کاهش روبرو است و سپس صعود خود را آغاز می‌کند، می‌توانند از طریق آن معاملات بسیار خارق‌العاده‌ای را داشته باشند. چنین داده‌هایی قطعا افراد را از ریسک بازارهای مالی می‌تواند دور نگه دارد.

مورد دیگری که می‌بایست به آن اشاره گردد و به عنوان یک نقش تحلیل زمانی در تکنیکال در نظر گرفته می‌شود، درک ساختار بازار است. افراد زمانی در بازار های مالی سودده خواهند شد که ساختار آن را درک کنند. درک ساختار بازار به هیچ عنوان کار آسانی نیست. اما با استفاده از آموزش تحلیل زمانی می‌توان ساختار بازار را به خوبی درک کرد و متوجه آن شد.

برای مثال یکی از معامله‌گران بزرگ و افسانه‌ای بازار های مالی یعنی ویلیام دالبرت گن نیز از تحلیل زمانی استفاده می‌کرد. ویلیام دالبرت گن دارای سرگذشت بسیار خارق‌العاده‌ای در زمینه‌ی نقش تحلیل زمانی در تکنیکال است.

ابزار تحلیل زمانی در بازارهای مالی

ابزارهای تحلیل زمانی متنوع هستند و یادگیری هر کدام از آن‌ها خالی از لطف نیست. این ابزارها عبارت است از: اندیکاتور ایچیموکو، گن و فیبوناچی‌ها. رایج‌ترین ابزارهایی که امروزه توسط معامله‌گران در بازارهای مالی استفاده می‌شود،  مربوط به ایچیموکو و فیبوناچی است. گفتنی است که یادگیری این ابزارها نیز به نسبت گن راحت‌تر است.

عکس بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال 1
بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال با ابزارهای تحلیلی

فیبوناچی و ایچیموکو تحلیل زمانی در فارکس و بازارهای مالی

استفاده از انواع و اقسام فیبوناچی‌ها مانند فیبوناچی برگشتی و فیبوناچی زمانی در تحلیل زمانی بسیار رایج است. به صورت مختصر و مفید گفتنی است که برای استفاده از این ابزار نیاز به دو نقطه از قیمت است. نقطه‌ی اول که قیمت از آن افزایش یافته است و نقطه‌ی دوم مربوط به نقطه‌ای است که قیمت از آن کاهش یافته است. با رسم درست و اصولی فیبوناچی زمانی و برگشتی می‌توان به الگوهای تکرار شونده‌ی مهمی در بازه‌های زمانی مختلف از جمله یک ماهه و یک ساله پی برد.

مورد دیگری که در ارتباط با ابزارهای تحلیل زمانی می‌بایست به آن اشاره شود مربوط به اندیکاتور ایچیموکو است. برای این کار افراد می‌بایست اعداد طلایی ایچیموکو و نقش تحلیل زمانی در تکنیکال را در ذهن داشته باشند. این اعداد طلایی عبارت است از عددهای 9، 17، 26، 35، 52 و …، این اعداد دارای اهمیت بسیار زیادی هستند. افراد با استفاده از آنها راس‌ها را بدست می‌آورند و سپس عمق بازار و الگوهای رفتاری آن را درک می‌کنند.

افراد می‌توانند در دوره‌ی تریدر حرفه‌ای به صورت کامل نقش تحلیل زمانی در تکنیکال و کار با ابزارهای آن را یاد بگیرند و با یادگیری این ابزارها می‌توانند در هر سه بازار، بورس، ارزهای دیجیتال و فارکس استفاده کنند و تفاوتی ندارد که شما از این ابزار در کدام بازار استفاده می‌کنید.  

نقش اندیکاتور ایچیموکو در تحلیل زمانی

در بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال، به این موضوع پی بردیم که یکی از بهترین اندیکاتورهای تحلیل زمانی، ایچیموکو است. همانطور که گفتیم اعداد طلایی ایچیموکو می‌توانند کمک خوبی به شما در تحلیل زمانی کنند. ایچیموکو از این اعداد برای پیدا کردن کندل تغییر قیمت استفاده می‌‌کند. البته درک این نکته هم مهم است که ایچیموکو را فقط با تئوری ( اعداد و زمان ) به کار نبرید، بلکه با تئوری قیمت و موج ایچیموکو ترکیب کنید و بدین صورت ابزارهای عالی برای پیش‌بینی از  پیدا کردن نقطه‌های عطف اصلی، تعیین سطوح مقاومت و حمایت و اهداف دقیق در آینده بازار می‌شوند. این ابزار در صورت عملکرد مناسب می‌توانند بسیار قدرتمند باشند‌.

استفاده از ابزار Fibonacci Time Zone در تحلیل زمانی

یکی از بهترین ابزارهای تحلیل زمانی ابزار Fibonacci Time Zone است. این ابزار تشکیل شده از چند خط عمودی است، این خطهای عمودی نقاط احتمال برگشت روند و یا تغییر روند را نشان می‌دهند. برای استفاده از این ابزار می‌بایست یک روند را تشخیص دهید. پس از تشخیص روند باید اولین نقطه را روی ابتدای روند و نقطه‌ی دوم ابزار را روی انتهای روند قرار دهید. پس از این کار ابزار فوق نقاط احتمالی برگشت روند را به شما نمایش می‌دهد.

عکس بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال 7
استفاده از ابزار فیبوناچی برای بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال

استفاده از ابزار ریتریسمنت در تحلیل زمانی 

ابزار ریتریسمنت ( Retracement ) ابزارهای تحلیل زمانی فیبوناچی است که دارای Level‌ های مختلفی است. به دو لول 0.618 و 0.786 در ابزار فوق لول‌های طلایی گفته می‌شود. این ابزار در تریدینگ ویو قابل مشاهده است. از این ابزار در روندها برای پیدا کردن نقطه‌ی پایان اصلاح بهره می‌گیرند. به این ترتیب که از نقطه‌ی A به نقطه‌ی B این ابزار را ترسیم کرده و نقطه‌ی C را که پایان اصلاح است را به دست می‌آوریم. 

ابزار فیبوناچی اکستنشن ( Extension ) در تحلیل زمانی 

افراد از این ابزار معمولا به دنبال تعیین حد سود هستند. استفاده از این ابزار با سه کلیک اتفاق می‌افتد. نقطه ی اول در کف روند، نقطه‌ی دوم سقف روند و نقطه‌ی سوم بر روی اصلاح. افراد به همین راحتی می‌توانند حد سود خود را با استفاده از ابزار فوق پیدا کنند.

فییبوناچی ای تی پی مخفف عبارت  (Alternate time projection) است. این ابزار در تریدینگ ویو (Trading view) و در بخش فیبوناچی‌ها قرار دارد. به ابزار فوق ابزار سه کلیک گفته می‌شود. از این ابزار برای به دست آوردن زمان مهم یا ماژوری که در آینده قرار است رقم بخورد استفاده می‌شود. برای استفاده از این ابزار می‌بایست آن را طبق تصویر رسم نمایید.

تحلیل زمانی چه کاربردی دارد؟

برای اینکه یک ناحیه دقیق زمانی را مشخص کنیم، می‌توانیم از چند ابزار به طور همزمان استفاده کنیم و هر ناحیه‌ای که نسبت‌های فیبوناچی در آنجا بیشترین تراکم را داشته باشد، بیشترین احتمال برای زمان مورد نظر است. پس از اینکه بیشترین احتمال در زمان مشخص شده برای رسیدن به تارگت را تعیین کردیم؛ آنگاه این TRZ زمانی ( محدوده بازگشت زمانی ) را با PRZ قیمتی ( محدوده بازگشت قیمت ) ترکیب می‌کنیم. در اکثر مواقع زمان و قیمتی که می‌توان در بازار  ورود و یا خروج کرد، را بدین طریق  شناسایی می‌کنیم.

عکس بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال 8
بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال و کاربرد آن در معاملات

تحلیل‌گری که بتواند هم همپوشانی قیمتی و هم تحلیلی را درست تشخیص دهد، بدون شک یکی از ماهرترین تحلیل‌گران بازهای مالی به شمار می‌آید. برای شناخت کاربرد تحلیل زمانی می‌توانیم این طور بیان کنیم که مثلا نمادی روند صعودی داشته و الان در حال اصلاح رو به پایین است، برای اینکه تشخیص دهیم این نماد چه زمانی اصلاح خود را تمام می‌کند، از تحلیل زمانی استفاده می‌کنیم و یل اینکه بازار اصلاح زمانی خود را انجام داده ولی از لحاظ قیمتی هنوز اصلاح به پایان نرسیده، بنابراین مدت زمان بیشتری را برای اتمام اصلاح باید در نظر گرفت‌. 

در واقع با تحلیل قیمتی، محدوده قیمتی اصلاح روند و در تحلیل زمانی محدوده زمانی پایان اصلاح را تعیین ‌می‌کنیم‌. در واقع از ترکیب هر دو برای موفقیت در این بازار استفاده می‌کنیم.

واگرایی زمانی در تحلیل تکنیکال 

اگر شما تحلیل‌گر بازارهای مالی باشید، قطعا با واگرایی‌ قیمتی و نقش آن در تایید گرفتن در تحلیل‌ها آشنا هستید. شما از طریق این واگرایی‌ها می‌توانید سیگنال‌های قوی از بازار بگیرید.  واگرایی علاوه بر بعد قیمت در بعد زمان هم کاربرد دارد؛ ما در  بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال، واگرایی زمانی را هم مورد بررسی قرار می‌دهیم.

واگرایی زمانی نوع اول 

زمانی که در روند اصلاحی تعداد کندل‌های بیشتری را نسبت به حرکت قبلی داشته باشیم، در واقع مدت زمان اصلاحی از مدت زمان حرکت بیشتر باشد، در چنین مواقعی ما واگرایی مثبت داریم و احتمال رشد قیمت را می‌دهیم‌؛ بنابراین به دنبال فرصت‌های خرید در بازار خواهیم بود.

واگرایی زمانی نوع دوم 

این واگرایی زمانی رخ می‌دهد که زمان، اصلاح بیشتری نسبت به قیمت داشته باشد. مثلا نمادی در یک اصلاح حدود ۶۰ درصد از حرکت قیمت قبلی خود را اصلاح داشته ولی از بعد تحلیل زمانی بیش از ۱۰۰ درصد حرکت قبلی خود، اصلاح زمان برده است. در چنین مواقعی باز هم واگرایی مثبت تشخیص داده و به دنبال موقعیت‌ خرید در بازار  هستیم.

این واگرایی‌ها در حالت عکس روند و در جهت ریزشی بازار ( اصلاح رو به بالا و در جهت رشد ) هم در نظر گرفته می‌شود، که در این مواقع هم واگرایی منفی تشخیص داده شده و به دنبال موقعیت‌های فروش در حالت اسپات و موقعیت ورود در معاملات فیوچرز هستیم. در جهت فروش وارد معاملات می‌توان شد و از ریزش بازار هم سود خوبی گرفت و ابن از مزیت‌های دوطرفه بودن بازارهای مالی جهانی است.

عکس بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال 3
بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال چه کاربردی در معاملات دارد؟

آیا تنها با یادگیری تحلیل زمانی می‌توان در بازارهای مالی کسب سود کرد؟

سوددهی در بازارهای مالی نیاز به یادگیری و کسب تجربه‌ی زیادی دارد. افراد برای سوددهی در بازار‌های مالی ملزوم به یادگیری نقش تحلیل زمانی در تکنیکال هستند. شما می‌توانید تحلیل زمانی را در استراتژی‌های معاملاتی خودتان به کار ببرید و در معاملات خود استفاده کنید؛ البته که مستلزم به مطالعه، تمرین و بک‌تست گرفتن هستید.

گفتنی است که مدیریت ریسک و سرمایه نیز می‌بایست به استراتژی معاملاتی اضافه شوند. مدیریت سرمایه و ریسک در صورتی که به صورت کامل و اصولی لحاظ شوند به معنی طی کردن 50 درصد از راه موفقیت است. مهم‌ترین عنصری که سبب از دست رفتن حساب‌های معاملاتی و ضرر بیش از حد افراد می‌گردد، عدم رعایت این اصل است. رعایت اصول مدیریت سرمایه و ریسک سبب حفظ افراد از ریسک‌های موجود در بازار می‌کند.

اهمیت بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی

شما اگر علم تحلیل زمانی را داشته باشید و تسلط کافی به ابزارهای تحلیل زمانی پیدا کنید، می‌توانید در تمام بازارهای مالی استفاده کنید و تفاوتی ندارد که شما قصد فعالیت در کدام بازار را دارید. تحلیل زمانی در تمام بازار های مالی اعم از بورس، ارزدیجیتال و فارکس کاربرد دارد و نقش مهمی در تحلیل‌ها ایفا می‌کند.

تنها تفاوتی که این بازارهای مالی باهم دارند این است که بازار بورس ایران، بازاری یک طرفه است و فقط در جهت رشد می‌توانید وارد معاملات شوید و بازارهای مالی دیگر مانند ارز دیجیتال و فارکس بازارهای دوطرفه هستند و شما هم دز زمان ریزش و هم در زمان رشد بازار می‌توانید از بازار سود کسب کنید و تحلیل زمانی در هر سه این بازارها قابل پیاده‌سازی است.

میزان سود با استفاده از تحلیل زمانی چقدر است؟

سوددهی در بازارهای مالی یکی از مهمترین مسائل است. مقدار سوددهی هر فرد در این بازار متغیر است و این موضوع به موارد مختلفی بستگی دارد. بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال و سوددهی افراد بسیار پر رنگ است چرا که سبب انجام معاملات با درصد پیروزی بیشتر می‌گردد. مقدار سوددهی و درآمد افراد از بازارهای مالی متغیر است.

برای مثال یکی از مواردی که بر روی این موضوع تاثیرگذار است، مربوط به تجربه و مهارت افراد می‌باشد. افراد هر چه در این بازار به روزتر باشند و مدت زمان بیشتری را در آن سپری کنند، قطعا سبب سوددهی بیشتر خود خواهند شد. علاوه بر آن تمرین و بک‌تست‌گیری نیز سبب رفع خطاهای معمول و بهینه‌تر شدن استراتژی معاملاتی و همچنین افزایش سوددهی خواهد شد.

مورد دیگری که باید در این زمینه ذکر شود، مربوط به مقدار سرمایه افراد دارد. طبیعتا هر کسی که سرمایه‌ی بیشتری داشته باشد، در صورت سوددهی درآمد بیشتری هم خواهد داشت. البته معامله‌گران می‌توانند از لوریج (اهرم) در معاملات خود استفاده کنند و سود خود را افزایش دهند؛ البته استفاده از اهرم مستلزم آموزش مدیریت سرمایه و بودجه‌بندی است. 

عکس بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال 2
اهمیت بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال

چگونه می توان اقدام به یادگیری تحلیل زمانی در بازارهای مالی کرد؟

یادگیری شیوه‌های تحلیل تکنیکال امروزه می‌تواند به صورت آنلاین و حضوری در کلاس‌های مربوطه انجام شود. نکته‌ای که باید ذکر شود، این است که کلاس‌های حضوری برای آموزش تحلیل زمانی و هر شیوه‌ی تحلیلی دیگر چندان مورد توجه نیست. کلاس‌های آموزشی آنلاین در این روزها طرفدار بیشتری در مقایسه با کلاس‌های حضوری دارند، همچنین بازدهی کلاس‌های آنلاین بیش‌تر است.

حضور در دوره‌های آموزشی حضوری به دلیل این که برای اکثر افراد به دلیل مشغله امکان‌پذیر نیست و در آن زمان کافی برای ارائه‌ی کامل مطالب به صورت موثر نیست، امروزه چندان مورد توجه نمی‌باشد. در مقابل دوره‌های آموزشی آنلاین و آفلاین تاثیر بسیار بیش‌تری در مقایسه با دوره‌های حضوری دارند. ارائه‌ی مطالب در این نوع دوره‌ها موثرتر و نیاز به زمان کمتری دارند. همچنین گفتنی است که بازدهی و نتیجه‌گیری از دوره‌های آنلاین بیشتر است.

نکات مهم جهت استفاده از تحلیل زمانی در بازارهای مالی

  • برای تحلیل درست و دقیق‌، بهتر است از چند ابزار تحلیل زمانی استفاده کنیم. با استفاده از چند ابزار در کنار هم تحلیل دقیق‌تری را انجام دهیم.
  •  در تحلیل زمانی نمودار اگر نسبت‌های فیبوناچی در منطقه‌ای، تراکم بیشتری داشته باشند،  آن زمان تحلیل بهتری خواهیم داشت. 
  • هم زمان با تحلیل زمانی باید تحلیل قیمتی را هم در نظر بگیرید. بدین صورت که اگر طبق تحلیل زمانی اصلاح تا دو هفته دیگر ادامه دارد، طبق تحلیل قیمتی هم، قیمت مثلا به ۱۰۰ دلار خواهد رسید. بنابراین تحلیل شما بهتر و دقیق‌تر خواهد بودو شما بازار را هم از بعد زمان و هم از بعد قیمت تحلیل و بررسی می‌کنید.

اگر تعداد کندل‌های اصلاحی بیشتر از تعداد کندل‌های حرکتی باشد، واگرایی زمانی رخ می‌دهد و روی دادن واگرایی زمانی می.تواند سیگنال خوبی برای تحلیل‌گران باشد. همچنین اگر زمان نسبت به قیمت بیشتر اصلاح داشته باشد، در واقع بازار وارد محدوده رنج شده و مدت زمان بیشتری را برای اصلاح طی می‌کند. این مورد هم نوع دیگری از واگرایی زمانی است و بعد از آن می‌توان انتظار رشد و یا حرکت قیمتی خوبی را از بازار داشت.  گاهی حتی امکان وقوع هر دو حالت با هم، نیز وجود دارد.

جمع‌بندی بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال

معامله‌گران برای ورود به معاملات اصلاح قیمتی را تشخیص می‌دهند و بعد از اینکه به پایان اصلاح رسیدند، وارد معامله می‌شوند؛ در صورتیکه باید به این نکته دقت داشته باشند که آیا این اصلاح از لحاظ زمانی هم به پایان رسیده یا خیر؟ و اگر اصلاح زمانی هم به پایان رسیده بود، آنگاه به دنبال موقعیت‌ مناسب جهت ورود به معاملاتی می‌‌شوند؛ در غیر اینصورت سرمایه آنها مدت زمان زیادی را در انتظار پایان اصلاح خواهد ماند.

 بدین ترتیب شما از بازار عقب می‌مانید، در حالیکه می‌توانستید با نماد دیگری که موقعیت زمانی و قیمتی مناسبی برای ورود به بازار داشته، وارد معامله می‌شدید و سود بیشتری را از بازار کسب می‌کردید. در واقع مدت زمانی را که در یک معامله به انتظار پایان اصلاح مانده‌اید را با تشخیص درست، وارد معامله دیگری می‌شدید. اینجاست که قدرت تحلیل زمانی در کنار تحلیل قیمتی نمودار جلوه پیدا می‌کند و بدین ترتیب شما در معاملات خود زمان کمتری را صرف می‌کنید و در نتیجه معاملات بیشتری را هم انجام می‌دهید‌. همانطور که در مقاله هم اشاره کردیم حتما باید بازار را از ترکیب هر دو بعد زمانی و قیمت مورد بررسی قرار دهید.

با توجه به مطالب ارائه شده در زمینه‌ی بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال می‌بایست متوجه اهمیت آن شده باشید. افراد با یادگیری بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال و به کار گیری آن می توانند در بازارهای مالی سود کسب کنند. دوره‌ی تریدر حرفه‌ای در گروه مالی اینوستپ که توسط آقای لطیف آهی ارائه می‌گردد، می‌تواند یکی از گزینه‌ها برای شما باشد، که با شرکت در این دوره بتوانید تحلیل زمانی را به صورت حرفه‌ای بیاموزید. 

با  بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال و تهیه‌ی یک تریدینگ پلن افراد می‌توانند به سودهای خوبی برسند. 

Admin1

Admin1

آنچه در این مطلب می خوانید

2 پاسخ

  1. بابت اطلاعات خیلی خوبی که در اختیارمون میزارین واقعا ممنونم به قول خود استاد پرسود باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *