نقش پرایس اکشن و الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال

عکس از نقش پرایس اکشن در الگوهای کلاسیک در گروه مالی اینوستپ

همه ما می‌دانیم که مدیریت بازارهای مالی، کسب سود و کاهش ریسک بدون تحلیل تکنیکال، امکان پذیر نمی‌باشد. پرایس اکشن یکی از بخش‌های مهم تحلیل تکنیکال است که بر اساس نوسان‌های قیمت دارایی به تحلیل بازار می‌پردازد. این استراتژی با مطالعه عملکرد فعالان بازارهای مالی حرکات قیمت یک دارایی را پیس بینی می‌کند. اما پرایس اکشن و الگوهای کلاسیک چه کاربردی در تحلیل بازار دارند؟

پرایس اکشن یک منبعی از داده‌هاست که قیمت ارزهای دیجیتال را بر روی یک نمودار ثبت می‌کند. شما با مراجعه به این نمودار و بررسی الگوهای آن، می‌توانید افزایش و کاهش قیمت را مشاهده و روند آینده آن را پیش‌بینی کنید. اگر شما هم می‌خواهید به صورت حرفه‌ای در بازار رمزارزها معامله کنید با ما همراه باشید تا شما را با این استراتژی کاربردی آشنا کنیم.

در این مقاله به معرفی پرایس اکشن و الگوهای کلاسیک، کاربرد، مزایا و معایب آن می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

پرایس اکشن چیست؟

پرایس اکشن یکی از استراتژی‌های معاملاتی است که جهت تحلیل‌های کوتاه استفاده می‌شود. این روش معمولا برای تحلیل نوسان‌های اولیه قیمت استفاده می‌شود. یکی از برتری‌های پرایس اکشن این است که بدون استفاده از اندیکاتور، تحلیل‌های دقیقی را ارائه می‌دهد. این استراتژی معاملاتی به مطالعه عملکرد فروشندگان و خریداران فعال در بازارهای مالی می‌پردازد. چراکه تجزیه و تحلیل آنچه که معامله‌گران دیگر انجام می‌دهند، می‌تواند راهنمای تصمیم‌گیری‌های معاملاتی باشد.  

عکس از پرایس اکشن در گروه مالی اینوستپ
نقش مهم پرایس اکشن در تحلیل بازار

پرایس اکشن صرفا مطالعه حرکات قیمت یک دارایی مانند ارز دیجیتال یا سهام است. متداول‌ترین شاخص این استراتژی، مطالعه میله‌های قیمتی و روندهاست که اطلاعاتی چون قیمت باز و بسته شدن بازار و سطوح آن در یک بازه زمانی خاص را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. میله‌های قیمتی که برای تحلیل در پرایس اکشن مورد استفاده قرار می‌گیرد، کندل نام دارد. تغییر روند کندل‌ها، الگوهای متفاوتی را ایجاد می‌کند که تشخیص این الگوها، روند قیمتی را مشخص می‌کند.

کاربرد پرایس اکشن در تحلیل الگوهای کلاسیک

همانطور که می‌دانیم، نقش پرایس اکشن در تحلیل الگوهای کلاسیک انکارناپذیر است. این روش یکی از استراتژی‌های معاملاتی است که با بررسی روند قیمت، تحلیل دقیقی از بازار ارائه می‌دهد و راه رسیدن به موفقیت را هموارتر می‌کند. به بیان دیگر، پرایس اکشن و الگوهای کلاسیک با درنظر گرفتن تاریخچه قیمت بازار به شناسایی فرصت‌های معاملاتی می‌پردازد. 

در این روش معاملاتی، تریدر با استفاده از چارت قیمتی خام و بدون هیچ اندیکاتوری به پیش‌بینی قیمت می‌پردازد. چراکه تغییرات قیمتی در دروه‌های زمانی مختلف نشان‌دهنده احساسات، اعتقادات و پیش‌بینی معامله‌گران فعال در این زمینه است. بنابراین در روش پرایس اکشن، با شناخت این موارد می‌توان آینده قیمت را پیش بینی کرد. 

گروه مالی اینوستپ با مدیریت آقای لطیف آهی محتوایی با عنوان بهترین روش تحلیل تکنیکال را نیز برای شما ارائه کرده است.

مزایا و معایب پرایس اکشن

پرایس اکشن یکی از انواع تحلیل‌های معاملاتی است و در کنار مزایای فراوانی که دارد، ایراداتی نیز نسبت به برخی از شیوه‌ها دارد که البته تا حد زیادی قابل اصلاح است. در ادامه به بررسی هر یک می‌پردازیم.

مزایای پرایس اکشن

  • تحلیل بازار به این روش بسیار ساده است و نیازی به هیچ اندیکاتوری ندارد.
  • معامله‌گران این روش نیازی به نرم افزارهای دیگر ندارند.
  • کاملا رایگان است.
  • روشی همه جانبه است و تداخل قیمتی در آن وجود ندارد.
  • انعطاف‌پذیری بالایی دارد و در بازه‌های زمانی مختلفی قابل استفاده است. 
  • بسیار سریع است و تاخیر قیمتی در آن وجود ندارد.

معایب پرایس اکشن

  • تحلیل معامله‌گران مختلفی که از این روش استفاده می‌کنند معمولا با هم متفاوت است و این اختلاف به دلیل دوره زمانی مختلفی است که هر یک استفاده می‌کنند.
  • تبحر در این روش نیاز به تمرین و کسب تجربه دارد. 
عکس از الگوهای کلاسیک در گروه مالی اینوستپ
تحلیل الگوهای کلاسیک با پرایس اکشن

پرایس اکشن و الگوهای کلاسیک

الگوهای پرایس اکشن، نمودارهای صعودی و یا نزولی بازار هستند که می‌توانند نشانه‌های خوبی برای پیش‌بینی بازار باشند. این الگوها از شاخص‌های کندل تشکیل شده‌اند که مطالعه و آموزش آنها می‌تواند نقش پرایس اکشن در تحلیل الگوهای کلاسیک را پررنگ‌تر کند. در واقع شرایط کندل‌ها الگوهای متفاوتی را تشکیل می‌دهد، که بعضی از این الگوها طبق تحلیل‌ها، نشان‌دهنده‌ی روندهای صعودی و نزولی است و تریدرها از این روندها برای تشخیص سیگنال‌ها استفاده می‌کنند. در ادامه با معرفی پرایس اکشن و الگوهای کلاسیک با ما همراه باشید. 

گروه مالی اینوستپ برای آموزش الگوهای کلاسیک پک مثال های الگوهای کلاسیک را ارائه کرده است تا شما با انواع این الگوها در بازار آشنا شوید و با قدرت تحلیلی بهتر آنها را شناسایی کنید.

الگوی سر و شانه

الگوی سر و شانه یک پترن برگشتی است که بعد از یک روند صعودی نشان داده می‌شود و خبر از تغییر روند و نزولی شدن آن را می‌دهد. شکل این الگو به این صورت است که اول از یک حرکت صعودی کوچک شروع می‌شود، سپس یک حرکت صعودی بزرگ‌تر به دنبال آن می‌آید. در نهایت نیز یک حرکت صعودی مشابه حرکت اول دیده می‌شود. این الگو مشابه 3 قله است که قله وسط از دو قله کناری کمی‌ بلند‌تر است. حرکت صعودی میانی را “سر” الگو و دو روند صعودی کوچکتر را “شانه” می‌نامند. 

در الگوی سر و شانه، هنگامی ‌که قیمت خط گردن را می‌شکند، بهترین فرصت برای ورود به بازار است. خط گردن در این الگو، خطی است که نقاط برخورد سر و شانه را به هم متصل می‌کند. هرچه شیب این خط ملایم‌تر باشد، آن خط اعتبار بیشتری دارد. بنابراین الگوی سر و شانه معکوس نیز می‌تواند نشان از صعودی شدن بازار باشد. 

الگوی فنجان و دسته

الگوی Cup and handle یکی دیگر از الگوهای پرایس اکشن و الگوهای کلاسیک است که در دسته نمودارهای صعودی قرار می‌گیرد. شکل این الگو در ابتدا به صورت حرف U است که در سمت راست دسته آن ظاهر می‌شود. الگوهایی که دارای کف فنجان گردتری باشند، سیگنال قوی‌تری ارائه می‌دهند.

بهترین زمان برای ورود به بازار پس از مشاهده این الگو زمانی است که بدنه فنجان و نیمی‌ از دسته شکل گرفته باشند. البته شما می‌توانید تا زمان تکمیل کامل دسته نیز منتظر باشید و این تصمیم‌گیری به میزان ریسک‌پذیری و استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد. 

الگوی دو قله/ دو دره

عکس از الگوی کف دوقلو در گروه مالی اینوستپ
شناسایی و تحلیل بازار با پرایس اکشن

الگوی دو دره که در حالت معکوس به آن دو قله گفته می‌شود، یکی دیگر از الگوهای پرایس اکشن و الگوهای کلاسیک است که نقش مهمی در تحلیل ارزهای دیجیتال دارد. در الگوی دو دره در انتهای یک روند نزولی، دو کف تشکیل می‌شود. دو قله نیز یک الگوی معکوس است که قله‌های آن با برخورد قیمت به سطح مقاومتی و بازگشت دوباره شکل می‌گیرد.

در الگوی دو دره، شما می‌توانید در کف دره به بازار ورود کنید و بعد از صعود به اندازه عمق دره دارایی خود را به فروش برسانید. در الگوی دو قله نیز شما می‌توانید در خط گردن به بازار وارد و بعد از صعود به قله از بازار خارج شوید.

الگوی کنج

الگوی Wedge یکی دیگر از الگوهای پرایس اکشن است که هر دو روند نزولی و صعودی بازار را نشان می‌دهد. این الگو معمولا در میانه روندهای قیمتی شکل می‌گیرد و به ما هشدار ادامه روند را می‌دهد. الگو کنج صعودی از دو خط تشکیل شده که هر دو به سمت پایین حرکت و در نهایت در یک نقطه یکدیگر را قطع می‌کنند. الگوی نزولی نیز یک روند رو با بالا را نشان می‌دهد و خطوط به سمت بالا شیب‌دار می‌شوند. 

برای کسب سود بیشتر با کمک این الگو می‌توانید هر گاه که الگوی کنج صعودی را مشاهده کردید، وارد بازار شوید. همچنین زمانی که الگوی کنج نزولی پس از یک روند صعودی شکل گیرد، می‌توان انتظار داشت که روند ادامه‌دار باشد. این الگو نقش پرایس اکشن در تحلیل الگوهای کلاسیک را نشان می‌دهد. 

الگوی مثلث

الگوی مثلثی یکی دیگر از الگوهای کاربردی پرایس اکشن است که معمولا نوید پیشرفت روند را می‌دهد. این نوع الگو به سه قسمت مثلث متقارن، افزایشی و یا کاهشی تقسیم می‌شود. خط پایینی مثلث به عنوان خط حمایتی و خط بالایی آن، ناحیه مقاومت را نشان می‌دهد. 

در الگوی مثلث متقارن، خط بالا و پایین همزمان به سمت یکدیگر حرکت می‌کنند و قدرت یکسان خریدار و فروشنده را به نمایش می‌گذارند. همچنین در الگوی مثلث افزایشی، خط مقاومت افقی است و خط پایینی به سمت خط بالا حرکت می‌کند که افزایش قدرت خریداران را نشان می‌دهد. در الگوی مثلث کاهشی، خط بالا به سمت خط پایین حرکت می‌کند و معمولا در پی یک روند نزولی تشکیل می‌شود. 

عکس از الگوی کلاسیک در گروه مالی اینوستپ
تشخیص الگوهای کلاسیک با پرایس اکشن

الگوی پرچم

الگوی پرچم از دو حرکت قیمتی تشکیل شده است. حرکت اول، میله پرچم است که شامل یک روند نزولی یا صعودی پر شتاب است و حرکت دوم که یک حرکت اصلاحی است و بدنه پرچم را تشکیل می‌دهد. حرکت دوم نسبت به دسته پرچم حرکت کندتری دارد. این الگو نیز به دو زیر گروه صعودی و نزولی تقسیم می‌شود.

الگوی پرچم صعودی زمانی شکل می‌گیرد که نمودار قیمت ارز مورد نظر بعد از صعود، وارد روند نزولی با شیب کم شود و بین کف و سقف کانال دائما نوسان کند. این حالت امن‌ترین نقطه برای ورود به بازار است. الگوی پرچم در روند نزولی زمانی شکل می‌گیرد که قیمت بعد از نزول وارد کانال صعودی با شیب کم شود و در آن کانال نوسان کند. با ارسال سفارش فروش در این حالت می‌توان به سود خوبی دست یافت. 

الگوی پین بار

الگوی پین بار نیز یکی دیگر از الگوهای پرایس اکشن است که از یک کندل با بدنه کوچک و سایه بلند تشکیل شده است. این الگو در جهت و خلاف جهت روند اصلی شکل می‌گیرد و حرکت آن به این صورت است که با سطوح حمایت و مقاومت برخورد می‌کند، اما توانایی شکست آن را ندارد. 

برای مثال، فرض کنید که در یک روند نزولی قرار داریم و به یک حمایت در مسیر قیمت می‌رسیم. ممکن است ابتدا قیمت با سطح حمایت برخورد کند، اما به دلیل قدرت بیشتر خریداران دوباره قیمت به سطح بالای حمایت برمی‌گردد که می‌توان نشانه تداوم روند صعودی بازار باشد. 

عکس از الگوی پین بار در گروه مالی اینوستپ
الگوی پین بار در تحلیل بازار

جمع‌بندی تحلیل الگوهای کلاسیک با پرایس اکشن

نقش پرایس اکشن در تحلیل الگوهای کلاسیک غیرقابل انکار است. چراکه این ابزار با تحلیل روند قیمت در یک بازه زمانی به پیش‌بینی بازار می‌پردازد. پرایس اکشن با بررسی الگوها و کندل‌ها و بدون کمک اندیکاتور، روند بازار و احساسات معامله‌گران دیگر را شناسایی می‌کند. درک درست و تشخیص این الگوها می‌تواند شما را در جهت کسب سود یاری دهد. با پرایس اکشن می‌توانید بدون نیاز به هیچ اندیکاتوری بازارهای مالی را تحلیل کنید و با کسب تجربه بیشتر در این زمینه، به نتیجه خوبی از این تحلیل دست یابید.

در این مقاله سعی شده تا تعدادی از مهم‌ترین الگوهای پرایس اکشن و الگوهای کلاسیک که نقش کلیدی در تحلیل بازارهای مالی دارند، آورده شوند تا شما نیز با تمرین و کسب تجربه بتوانید از مزایای بی نظیر این نوع استراتژی استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با این الگوها مطالعه مقاله آموزش الگوهای کلاسیک مهم را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

Admin2

Admin2

آنچه در این مطلب می خوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *