سطوح حمایت داینامیک و مقاومت داینامیک چیست؟
سطوح حمایت و مقاومت داینامیک، سطحی دیگر از محدودههای حمایتی و مقاومتی است که، دارای سطحی شیبدار بوده و عموما با قیمتهای نزولی یا صعودی نیز همراه هستند. سطوح حمایتی و مقاومتی برای هر تریدر، بسیار حائز اهمیت است و اشراف کامل به آنها، از مهمترین ارکان ورود به یک معامله و دنیای معاملهگری میباشد. بنابراین باید به خوبی با این سطوح آشنا شویم و از آنها در معاملات خود استفاده کنیم.
بروز رسانی و آپدیت اطلاعات در بازارهای مالی بسیار مهم است و هر تریدری باید این موضوع را پیگیری کند. بنابراین اگر قصد دریافت اطلاعات در این زمینه را دارید یا میخواهید علم خود را در زمینه تحلیل تکنیکال افزایش دهید، توصیه میکنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا بتوانید به این اطلاعات ارزشمند و مفید، دست پیدا کنید.
مفهوم حمایت و مقاومت چیست؟
قبل از اینکه وارد موضوع اصلی و دستهبندی حمایت و مقاومت شویم، لازم است درباره خود حمایت و مقاومت و ماهیت آنها، اطلاعاتی بیشتر بدست بیاوریم. گرچه به احتمال زیاد شمایی که در حال خواندن این مطلب هستید، به طور کامل از حمایت و مقاومت اطلاع دارید.
حمایت و مقاومت، در واقع سطوحی در تحلیل چارتها هستند که باعث تغییر روند میشوند. به عبارتی این سطوح در گذشته در برگیرنده تحرکاتی بوده است که قیمت پس از برخورد به آنها، از روند مثبت یا منفی خود خارج شده و روندی معکوس را در دستور کار خود قرار داده است. به عنوان مثال، فرض کنید یک روند مثبت پس از برخورد به سطح مقاومتی، از حرکت مثبت خود دست میکشد و روندی خنثی یا منفی و کاهشی را در ادامه لحاظ میکند. شرایط عکس این موضوع نیز امکان دارد و ممکن است یک دارایی پس از افت ارزش، به سطحی به نام حمایت رسیده باشد که در این بخش، قیمت تغییر روند داده و روند خنثی یا افزایشی را ادامه میدهد.
بنابراین سطوح حمایتی و مقاومتی، سطوحی هستند که معاملهگران منتظر آنها بوده تا بتوانند در موقعیتی مناسب، اقدام به گرفتن یک معامله ایدهآل کنند. معمولا چنین سطوحی توسط خریداران یا فروشندگان حمایت شده و با افزایش حجم، تقاضا یا عرضه بر دیگری چیره شده و روند قیمتی دارایی، معکوس خواهد شد. با دانستن چنین نکاتی، به سراغ بررسی سطوح حمایتی و مقاومتی از نوع داینامیک میرویم. شناخت و کاربرد این سطوح حمایتی و مقاومتی در بازارهای در دوره تریدر حرفهای به صورت جامع آموزش داده میشود.

سطوح حمایت و مقاومت داینامیک چه مناطقی هستند؟
در مقالهی پیشین، اشارهای به سطوح حمایتی و مقاومتی استاتیک داشتیم. در این بخش نیز میخواهیم یک نگاهی مختصر به این موضوع داشته باشیم تا بتوانیم به شکل بهتری وارد بخش سطوح حمایت و مقاومت داینامیک شویم. سطوح حمایتی و مقاومتی استاتیک، به سطوحی گفته میشود که قیمت در آن بخش پس از برخورد با آن، تغییر روند داده و روند پیشین خود را ادامه نمیدهد. در واقع تریدرها در این مناطق، انتظار دارند قیمت تغییر جهت داده و به صورت معکوس حرکت کند. البته چنین احتمالی به صورت 100 درصدی نیست ولی احتمال بالایی برای آن در نظر گرفته میشود. نکتهی مهمی که باید درباره سطوح حمایتی و مقاومتی استاتیک بدانید، این است که این سطوح معمولا دارای شیب بسیار کم یا صفر هستند. یکی از بارزترین سطوحی استاتیکی، کانال مستطیل شکل است که یک مثال کاملا شناختهشده در این زمینه است.
حال با توجه به این تفاسیر، میخواهیم سطوح حمایتی و مقاومتی داینامیک را شرح دهیم. این سطوح، هدفی مانند سطوح استاتیک را دنبال میکنند و باعث میشوند قیمت از حرکت مثبت در روندهای افزایشی و از حرکت منفی در روندهای کاهشی، دست بکشد. بنابراین تغییر روند در این سطوح نیز وجود دارد. اصلیترین بخش و عامل متمایز کننده این سطوح با سطوح استاتیک، شیب آنها است. سطوح داینامیک، دارای شیبی مثبت یا منفی هستند و به صورت افقی نمایش داده نمیشوند. به عنوان مثال میتوانید یک کانال مستطیل شکل را تصور کنید که دارای شیب مثبت یا منفی است. همینطور الگوی مثلث صعودی یا نزولی نیز نمونهای از این سطوح هستند.
آیا سطوح داینامیک روندی خنثی دارند؟
یکی از مهمترین سوالاتی که باید در این بخش پاسخ داده شود، این است که آیا سطوح داینامیک، در برگیرنده روندی خنثی هستند یا خیر. ابتدا میخواهیم گریزی به سطوح استاتیک داشته باشیم. در سطوح استاتیک، شیب وجود ندارد و شیب موجود در این سطوح برابر با صفر است. بنابراین دارایی مالی بین قیمت X و Y در حال نوسان میباشد. در چنین حالتی، میگوییم روند قیمتی دارایی خنثی بوده و شاهد افزایش یا کاهش در بلند مدت نیستیم. این موضوع برای سطوح داینامیک متفاوت است. در واقع عنوان شد که سطوح داینامیک دارای شیب بوده و این شیب میتواند به صورت مثبت و افزایشی یا منفی و کاهشی باشد. بنابراین باید عنوان کنیم که سطوح داینامیک، دارای روند خنثی نبوده و روند موجود در آنها با افزایش یا کاهش دارایی در بلند مدت همراه است.

این موضوع را با ذکر مثالی ادامه خواهیم داد. فرض کنید یک دارایی مالی از قیمت X کاهشی را تجربه کرده و به قیمت Y رسیده است. در چنین حالت با افزایش ارزش، به Z رسیده است اما پس از برخورد به آن، دوباره تا سطوح پایینتر از Y کاهش داشته است. بنابراین میتوانید تصور کنید که قیمت پس از کاهش، درون یک کانال با شیب منفی در حال نوسان است. این کانال دارای سطوح کاهشی داینامیک است. مطابق با انتظاری که داریم، ممکن است قیمت از سمت بالا یا پایین، این کانال را بشکند و روند خود را به صورت کاهشی یا افزایشی، ادامه دهد. بنابراین میتوان عنوان کرد که سطوح حمایت و مقاومت داینامیک، در برگیرنده روندهای مثبت یا منفی معناداری هستند.
در نمودارهای قیمتی، بیشتر سطوح استاتیک مشاهده میشود یا داینامیک؟
برای پاسخ به این سوال، باید نگاهی به انواع سطوح استاتیک و داینامیک داشته باشیم. سطوح استاتیک شامل خطوط پیوت، کانالهای قیمتی با شیب صفر، قیمتهای رند و… میشوند. در طرف مقابل، سطوح داینامیک شامل الگوهایی مانند مثلث صعودی، مثلث نزولی، کنج صعودی، کنج نزولی، سر و شانه صعودی و نزولی و… میشوند. بنابراین در نمودارهای قیمتی، هم میتوانیم سطوح ثابت و بدون شیب را مشاهده کنیم و هم سطوح شیبدار و غیر ثابت. از نظر اهمیت نیز هر دو سطح دارای اهمیت زیادی برای یک تریدر میباشند و باید بر اساس سطح نیازمندی، هر دوی آنها را بررسی کنیم.
با توجه به اهمیتی که این سطوح در تحلیل تکنیکالی بازار دارند و همچنین اهمیت این موضوع که هر تریدر باید به شناخت این سطوح مهارت داشته باشد؛ لذا گروه مالی اینوستپ مجموعهای از نمونه مثالهای این سطوح حمایتی و مقاومتی را در اختیار شما عزیزان قرار داده است. شما با مشاهده نمونههای بیشتری از این سطوح در بازار قدرت تحلیلی بیشتر و همچنین دید بهتری پیدا خواهید کرد.
آیا میتوان بدون بررسی سطوح حمایتی و مقاومتی، اقدام به معامله کرد؟
همانطور که در ابتدای این مقاله نیز عنوان کردیم، سطوح حمایتی و مقاومتی، مانند الفبای معاملهگری هستند. بدون دانستن این مفاهیم، هرگز نمیتوانید به موفقیت در زمینه ترید برسید. در واقع اگر یک تریدر نداند که قیمت در چه سطوحی تغییر میکند، باعث تحمیل ضرر و زیان به سرمایهی خود میشود. چنین موضوعی باعث شده است سطوح حمایتی و مقاومتی بسیار مهم قلمداد شوند. بنابراین در پاسخ به سوال این عنوان، باید اعلام کنیم که بدون دانستن و بررسی سطوح حمایتی و مقاومتی، هرگز نمیتوان به موفقیت دست یافت؛ باید برای انجام معامله، حتما چنین سطوحی را بررسی و با تمرینهای فراوان، آنها را به خوبی آموخت.

استفاده از میانگین متحرک برای شناسایی سطوح داینامیک
سطوح داینامیک یا متحرک به دلیل حرکات قیمت دائما در حال تغییر هستند. تحلیلگران به خطوط میانگین متحرک به عنوان سطوح حمایت و مقاومت داینامیک نگاه میکنند. در واقع به این صورت عمل میکنند که، اگر قیمت پایین خطوط میانگین در حرکت باشند، با بررسی بازار به دنبال فروش سهام یا ارز مورد نظر هستند و یا با حرکت قیمت در بالای خطوط میانگین اقدام به خرید در بازار میکنند.
گاها دیده میشود که قیمت از خطوط میانگین متحرک عبور کرده و بعد از شکست فیک ناحیه حمایتی، دوباره به حرکت قبلی خود ادامه میدهد. بنابراین تحلیلگران از ترکیب دو میانگین برای تحلیل بازار استفاده میکنند زیرا احتمال شکسته شدن میانگین بزرگتر در این مواقع کمتر است.
در واقع قیمت بعد از شکست میانگین کوچکتر به میانگین بزرگتر عکسالعمل نشان میدهد. میتوان از این استراتژی برای سیگنال ورود و خروج به معاملات در بازارهای مالی استفاده کرد. بنابراین با استفاده از میانگین متحرک در محدودههای داینامیک میتوانید حرکات بازار را پیشبینی کنید. با برخورد قیمت از پایین به میانگین متحرک، مقاومت داینامیک و برخورد قیمت از بالا به خطوط میانگین، حمایت داینامیک رخ میدهد.
جمع بندی نهایی
در این مقاله به بررسی سطوح حمایت و مقاومت داینامیک پرداختیم و دربارهی آن، اطلاعات مفیدی را به شما مخاطبین گرامی ارائه کردیم. تحلیل بازارهای مالی، یک موضوع بسیار گسترده و پیچیده است؛ که برای دستیابی به آن، باید به خوبی آموزش دید. همچنین تمرینهای زیادی در بازارهای مالی انجام داد. در واقع این علم علاوه بر اینکه میتواند باعث درآمدزایی فوق العاده یک تریدر شود، میتواند عاملی بر ضرر و زیان او نیز شود. از طرفی برای دستیابی به چنین علمی، باید مهارت خود را بالا ببرید و پس از آن به طور مرتب در بازارهای مختلف، اقدام به تمرین و معاملهگری نمود. سطوح حمایتی و مقاومتی نیز از مهمترین و ضروریترین مباحثی است که یک تریدر باید به خوبی به آن اشراف داشته و از آن برای پیشبرد اهداف خود در بازارهای مالی، استفاده کند.
سطوح حمایت و مقاومت داینامیک، یکی از انواع سطوح حمایتی و مقاومتی است که در بازارهای مالی به چشم میخورد. در این دسته از سطوح، شاهد روندهایی میباشیم شیبدار بوده و روندی افزایشی یا کاهشی را دنبال میکنند. در واقع عامل متمایز کننده بین این سطوح و سطوح استاتیک، همین شیبدار بودن آنها است. خط روندهایی که رو به رشد هستند و برخورد دیگر به این سطوح، گواه بر افزایش قیمت است، نمونهای از این سطوح مقاومتی هستند. در انتهای این مطلب، امیدواریم از خواندن آن لذت برده و اطلاعات مفید و ارزشمندی را به شما مخاطبین گرامی، ارائه کرده باشد. پیشنهاد میکنیم از دیگر مقالات ما نیز دیدن کنید تا اطلاعاتتان در این زمینه افزایش پیدا کند.
دیدگاهتان را بنویسید