بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال
اندیکاتورها ابزارهای ریاضی هستند که به پیشبینی قیمت ارزهای دیجیتال با دقت بیشتری کمک میکنند. در این ابزارها، دادهها روی یک نمودار رسم میشوند و در کنار یا روی نمودار معاملاتی قرار میگیرند تا معاملهگران بتوانند تصمیمات درستی در زمینه خرید و فروش بگیرند. این اندیکاتورها از نمودارها و معادلات استفاده میکنند تا تصویر بهتری از آینده قیمت ارزهای دیجیتال در اختیار معاملهگران قرار دهند. آیا شما بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال را میشناسید؟
اگرچه اندیکاتورها جهت آینده بازار را مشخص میکنند، اما ذکر این نکته مهم است که قیمت بیت کوین و سایر داراییهای کریپتو را نمیتوانند تضمین کنند. این ابزارها تنها به شما کمک میکنند که فرصتهای معاملاتی را بشناسید و ضرر را به حداقل برسانید.
کاربرد بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال
اندیکاتورها بر اساس تغییرات قیمت در گذشته و دادههای روی نمودار میتوانند اطلاعات مفیدی را در اختیار معاملهگران قرار دهند. کاربردها و اهمیت این اندیکاتورها در بازار سرمایه به شرح زیر است.
- ارائه اطلاعات مفید در مورد شتاب قیمتی و روند حرکتی
- کسب اطلاعات مهم از سهم مورد نظر در بازه زمانی کوتاه
- تعیین حد ضرر
- تایید و اعتبار سنجی روند سهم
- دریافت سیگنالهای خرید و فروش
- پیشبینی قیمت
- تشخیص نقاط حمایت و مقاومت
- اعلام هشدار در مورد تغییر روند بازار
- تشخیص نقاط بازگشت قیمت
معرفی بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال
اندیکاتورهای ارز دیجیتال کمک شایانی به افزایش سود و کاهش ضرر معاملات تجاری میکنند. این ابزارها با بررسی نوسانات بازار، پیشبینیهایی انجام میدهند که تصمیمگیری را برای سرمایهگذاران راحتتر کرده است. با اینوستپ همراه باشید.
اندیکاتور RSI (قدرت نسبی)
اندیکاتور RSI مخفف Relative Strength Index است که با کمک روابط پیچیده ریاضی به پیشبینی بازار میپردازد. RSI یک اندیکاتور تکنیکال است و یکی از پرطرفدارترین شاخصها شناخته شده است. این اندیکاتور تغییرات قیمتهای اخیر را جهت ارزیابی اشباع خرید یا فروش در بازار کریپتو اندازهگیری میکند. عدد به دست آمده بین صفر تا صد است. اگر این عدد از 70 بالاتر باشد، میگوییم اشباع خرید اتفاق افتاده و اگر پایینتر از 30 باشد، اشباع فروش رخ داده است.
اندیکاتور RSI معمولا در بازه زمانی 14 روزه مورد بررسی قرار میگیرد. البته میتوان از بازههای زمانی کوتاهتر یا طولانیتر نیز برای بررسیهای بیشتر استفاده کرد. حداقل و حداکثر نوسانات در این چارت معمولا بین 20 تا 80 است و نواسانات به ندرت از این بازه فراتر میروند.
اندیکاتور RSI به صورت یک گراف در بالا و پایین نمودار قیمتها دیده میشود. این اندیکاتور دارای یک خط بالایی در محدوده 30 و یک خط پایینی در محدوده 70 است. همچنین یک خط مرکزی نیز بر عدد 50 واقع شده است. شما میتوانید با کلیک راست تنظیمات پیش فرض این شاخص را تغییر دهید. برای اضافه کردن این اندیکاتور به متاتریدر خود باید بر روی دکمه Insert کلیک کنید و سپس با انتخاب Oscillators، اندیکاتور RSI را به نمودار خود اضافه کنید.
اندیکاتور مووینگ اوریج (میانگین متحرک)
اندیکاتور مووینگ اوریج یکی از بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال است که به عنوان مادر اندیکاتورها شناخته میشود. چراکه بسیاری از اندیکاتورها نشات گرفته از این اندیکاتور هستند. اساسا از مووینگ اوریج در راستای شناسایی سطوح مقاومتی و حمایتی بازار استفاده میشود. این ابزار تغییرات قیمت را به صورت اصلاح شده و با گرفتن میانگین قیمت در یک بازه زمانی مشخص نشان میدهد.
مووینگ اوریجها به دو گروه میانگین متحرک ساده و میانگین متحرک نمایی تقسیم میشوند. در میانگین متحرک ساده، قیمتهای دورههای قبلی با هم جمع میشوند و بر تعداد تقسیم میشوند. تعداد دورهها توسط خود شما قابل تنظیم است. اما میانگین متحرک نمایی، میانگین قیمتهای گذشته با ضریب بالاتری نسبت به روزهای پیش محاسبه میشود.
برای سیگنال گرفتن از این اندیکاتور، شما باید دو مووینگ اوریج را یکی در دوره زمانی بالاتر و یکی پایینتر فعال کنید. زمانی که این دو خط در بالا یکدیگر را قطع کردند، سیگنال خرید و اگر در پایین قطع کردند، سیگنال فروش خواهید گرفت.
اندیکاتور مکدی (MACD)
یکی دیگر از بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال، اندیکاتور مکدی MACD است. از این اندیکاتور میتوان برای تشخیص روند قیمت در شرایط فعلی و اهداف آن استفاده کرد. استفاده از اندیکاتور مکدی در کنار دیگر اندیکاتورها میتواند میزان خطا را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد.
این اندیکاتور از سه جزء هیستوگرام مکدی، خط مکدی و خط سیگنال تشکیل شده است. هیستوگرامها به صورت مستطیلهای عمودی به سمت بالا و پایین کشیده شده اند. خط مکدی اختلاف میانگین متحرک را در هر لحظه نشان میدهد که در واقع تفاضل میانگین متحرک نمایی 26 روزه از 12 روزه است. خط سیگنال نیز میانگین مووینگ اوریج نمایی 9 روزه خط مکدی است.
زمانی که هیستوگرام به سمت بالاست، یعنی قیمت صعودی و اگر هیستوگرام به سمت پایین باشد، قیمت نزولی است. برخورد خط مکدی به هیستوگرام از بالا به پایین نشانه نزولی شدن روند است و برخورد از پایین به بالا به معنای صعودی شدن روند قیمتی است. همچنین برخورد خطوط خط مکدی و سیگنال از بالا به پایین و بالعکس میتواند سیگنالی برای صعودی و نزولی بودن بازار باشد.
بدون شک یکی از پرکاربردترین اندیکاتورها، اندیکاتور MACD است و در دوره تریدر حرفهای به طور مفصل این اندیکاتور و کاربردهای آن در تحلیلها و استراتژیهای معاملاتی آموزش داده شده است.
اندیکاتور باند بولینگر
اگر به دنبال سیگنالهای خرید و فروش در معاملات خود میگردید، باند بولینگر یکی دیگر از اندیکاتورهای کاربردی ارز دیجیتال است. اگرچه در این اندیکاتور از فرمولهای پیچیده ریاضی استفاده شده است، اما استفاده از آن بسیار راحت است و هر معاملهگری با هر سطح دانشی میتواند از آن استفاده کند. از این ابزار میتوان برای تحلیلهای کوتاهمدت و بلندمدت استفاده کرد.
اندیکاتور باند بولینگر از سه قسمت تشکیل شده است. یک منحنی میانی از انواع مووینگ اوریجها که امکان تغییر بازه زمانی در آن وجود دارد. همچنین دو باند در فاصله مساوی در اطراف این منحنی وجود دارند که فاصله آنها نیز قابل تنظیم است.
از اندیکاتور باند بولینگر برای تعیین جهت نمودار قیمت استفاده میشود. هر یک از باندهای کناری، میتوانند نقش یک مقاومت و یا حمایت را داشته باشند. اگر قیمت با یکی از باندهای کناری برخورد کند، پیشبینی میشود که قیمت با باند کناری دیگر نیز برخورد خواهد داشت. همچنین اگر قیمت از هر یک از باندها خارج شود، احتمال میرود که سریعا شاهد برگشت قیمت به داخل باندهای کناری باشیم.
اندیکاتور ایچیموکو
یکی دیگر از بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال، ایچیموکو (ichimoku) است. این اندیکاتور در نگاه اول ممکن است کمی پیچیده به نظر بیاید، اما بسیار مفید و کاربردی است. از این ابزار برای شناسایی روند سهم، بررسی نقاط مقاومت و حمایت، شناسایی جهت و قدرت روند، مشخص کردن حد ضرر، شناسایی نقاط برگشت قیمت و سیگنالهای ورود و خروج استفاده میشود.
اندیکاتور ایچیموکو از سه خط آبی، قرمز و سبز تشکیل شده است. خط آبی میانگین کمترین و بیشترین قیمت را در زمان 26 روزه را و خط قرمز، خط برگشت است که میانگین پایینترین و بالاترین قیمت را در زمان 9 روزه محاسبه میکند. خط سبز، خط تاخیری است که قیمت 26 روز گذشته را نشان میدهد.
از خط آبی جهت شناسایی سرعت تغییرات روند سهم استفاده میشود. به این صورت که اگر قیمت از خط آبی بالاتر باشد، روند سهم صعودی، و اگر پایین خط باشد، روند سهم نزولی خواهد بود. از خط قرمز برای شناسایی روند بازار استفاده میشود. زمانی که خط قرمز به سمت بالا و پایین حرکت کند، در بازار روند وجود دارد. همچنین، زمانی که خط قرمز در بالای خط آبی قرار بگیرد و هر دو در بالای ابر کومو باشند، نشان دهنده سیگنال خرید است. اما اگر خط آبی بالای خط قرمز قرار بگیرد و هر دو پایین ابر کومو باشند، نشانی از سیگنال فروش خواهد بود. زمانی که قیمت در داخل ابر کومو باشد، نباید اقدام به خرید و فروش کرد.
اندیکاتور فیبوناچی
فیبوناچی یکی دیگر از ابزارهای قدرتمند معاملهگران است که سطوح مقاومت و حمایت را نشان میدهد. یکی از مهمترین کاربردهای این اندیکاتور، تعیین حد سود و زیان است که نقش مهمی در کاهش ریسک معامله دارد. اندیکاتور فیبوناچی برای تعیین سطوح مقاومت و حمایت، از اعداد فیبوناچی استفاده میکند. در ادامه به معرفی انواع اندیکاتورهای فیبوناچی میپردازیم.
فیبوناچی اصلاحی
فیبوناچی اصلاحی یا ریتریسمنت (retracement) یکی از پرطرفدارترین ابزارهاست که از خطوط افقی برای مشخص کردن نواحی حمایت و مقاومت استفاده میکند. برخلاف اندیکاتورهایی مانند میانگین متحرک، سطوح فیبوناچی اصلاحی، ثابت و بدون تغییر هستند. این ویژگی باعث شده تا سطوح به آسانی قابل شناسایی باشند و معاملهگر بتواند قیمت را پیشبینی کند.
فیبوناچی Arcs
این فیبوناچی دارای سه خط خمیده است و به هدف پیشبینی نقاط حمایت و مقاومت رسم میشود. برای رسم این خطوط، ابتدا 2 خط فرضی بین نقاط سقف و کف کشیده میشود و بعد از آن خطوط خمیده در سطوح 38.2، 50 و 61.8 فیبوناچی، خط روند را به سه قسمت تقسیم میکنند. زمانی که قیمت از این سطوح کلیدی عبور کند، زمان معامله است.
فیبوناچی فن
فیبوناچی فن (FAN) از سه خط مورب با درصدهای فیبوناچی تشکیل شده است تا نقاط حمایت و مقاومت را مشخص کند. برای رسم این اندیکاتور، ابتدا یک خط روند از سقف و کف کشیده میشود و فاصله عمودی این نقاط با سه خط مورب به بخشهای 38.2، 50 و 61.8 درصد تقسیم میشود. این خطوط سیگنالهای خرید و فروش را به معاملهگر نشان میدهند.
فیبوناچی اکستنشن
فیبوناچی اکستنشن (Extensions) نوعی از فیبانوچی اصلاحی است که جهت شناسایی نقاط حمایت و مقاومت در بازار استفاده میشود. در این اندیکاتور احتمال بازگشت بازار بعد از موجهای صعودی و نزولی در نقاط 161.8، 261.8 و 423.6 درصد مشاهده میشود. زمانی که قیمت سهم در سقف و کف جدید است و سطح مقاومت و حمایت مشخص نباشد، میتوان از این اندیکاتور استفاده کرد.
فیبوناچی پروجکشن
فیبوناچی پروجکشن (Projection) همانند فیبوناچی اکستنشن، برای تشخیص نقاط بازگشت، از درصدهای بالای 100 استفاده میکند. این اندیکاتور فاصله میان دو نقطه روی نمودار را مورد بررسی قرار میدهد و بر اساس این فاصله، نقاط حمایت و مقاومت احتمالی را پیشبینی میکند. برای رسم فیبوناچی پروجکشن تنها از دو نقطه استفاده میشود.
فیبوناچی اکسپنشن
یکی دیگر از اندیکاتورهای مفید ارز دیجیتال، فیبوناچی اکسپنشن (Expansion) است. این اندیکاتور مشابه فیبوناچی پروجکشن است با این تفاوت که به جای دو نقطه، از 3 نقطه در رسم آن استفاده میشود. این ابزار درواقعترکیبی از فیبوناچی اکستنشن و پروجکشن است.
ابزارهای فیبوناچی متعدد هستند و جند مورد از این ابزارها را برای شما معرفی کردیم. از فیبوناچی صرفا برای تحلیل قیمت استفاده نمیشود و برای تحلیل زمانی هم کاربرد بسیاری دارند. ما در مقاله بررسی تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال به طور مفصل به این موضوع پرداختیم.
اندیکاتور مومنتوم ( Momentum )
این اوسیلاتور، قیمت حال بازار را نسبت به قیمت گذشته آن ( بازههای زمانی مختلف ) مورد بررسی قرار میدهد. این اندیکاتور در اطراف خط صفر حرکت میکند و از آن برای تشخیص واگرایی نیز استفاده میشود.
اندیکاتور مومنتوم با قیمت در یک راستا حرکت میکند و هدف اصلی آن، شناسایی سرعت تغییر قیمت است. اگر مومنتوم از خط صفر به سمت بالا گذر کند، سیگنال خرید را به تحلیلگران میدهد و اگر از این خط صفر به سمت پایین حرکت کند، سیگنال فروش را ارائه میدهد.
شما با بررسی الگوی مومنتوم هم میتوانید سیگنال ورود و خروج از معاملات را دریافت کنید. بدین صورت که اگر مومنتوم، خط روند را رو به بالا بشکند، سیگنال خرید در معامله و اگر خط روند را به سمت پایین بشکند و بازار نزولی شود، سیگنال فروش در معامله را صادر میکند.
دیگر سیگنالی که میتوان از اندیکاتور مومنتوم دریافت کرد، تقاطع دو اندیکاتور مومنتوم و مویینگ متحرک ساده MA است. لذا اگر مومنتوم خط میانگین متحرک MA را به سمت بالا قطع کند، سیگنال خرید را به تحلیلگران نشان میدهد. همچنین اگر مومنتوم، خط میانگین متحرک MA را به سمت پایین قطع کند، سیگنال فروش را ارائه میدهد.
خلاصهای از بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال در تحلیل تکنیکال
اندیکاتورهای ارز دیجیتال با کمک محاسبات ریاضی، اطلاعات مهمیدر مورد شتاب قیمتی، روند بازار و نقاط مقاومت و حمایت در اختیار معاملهگران قرار میدهند. سرمایهگذاران نیز با کمک این ابزارها میتوانند اقدام به پیشبینی بازار و خرید و فروش کنند. اگرچه این پیشبینیها 100 درصد نیستند، اما میتوانند کمک شایانی به کاهش ریسک در معاملات کنند.
اندیکاتور RSI، مووینگ اوریج، مکدی، باند بولینگر، ایچیموکو و فیبانوچی نمونههایی از بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال هستند که در این مقاله به بررسی هر یک پرداخته شده است. هرکدام از این اندیکاتورها دارای نقاط ضعف و قوت هستند و زمانی میتوانند بهترین پیشبینی را انجام دهند که با یکدیگرترکیب شوند. معاملهگران با استفاده از این اندیکاتورها میتوانند درصد موفقیت معاملات خود را افزایش دهند.
دیدگاهتان را بنویسید