اندیکاتورهای تشخیص حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو
اگر در بازارهای مالی فعالیت دارید قطعا اطلاعاتی در مورد حمایت و مقاومت کسب کردهاید و با انواع سطوح حمایتی و مقاومتی آشنا هستید. در این مقاله ما سعی کردهایم تا اندیکاتور حمایت و مقاومت را به شما معرفی کنیم. در ادامه با آکادمی مالی اینوستپ همراه باشید.
حمایت (Support)
در ابتدا میخواهیم که به صورت ساده شما را با مفهوم حمایت (Support) و مقاومت (Resistance) آشنا کنیم.
سطوحی که در آن قیمت روند نزولی خود را متوقف میکند و با افزایش تقاضا و کاهش عرضه باعث تغییر روند میشود را سطوح حمایت (Support) میگویند.
لزوما تغییر روند، به معنی شروع روند صعودی نمیباشد. قیمت میتواند پس از یک روند نزولی و رسیدن به یک محدودهی حمایتی، در آن محدوده ساید بزند (تریدینگ رنج شود).
معمولا در این سطوح فروشندگان پوزیشنهای فروش خود را میبندند و خریداران شروع به خرید و ایجاد پوزیشنهای خرید (Buy) در این سطوح میکنند.
خطوط مورب کانال، سطوح افقی، اعداد رند، کفهای تاریخی و مهم، میانگین متحرکها (Moving Average) و ….. را میتوان به عنوان سطوح حمایتی در نظر گرفت.
مقاومت (Resistance)
مقاومت دقیقا برعکس حمایت میباشد. سطوحی که در آن قیمت روند صعودی خود را متوقف میکند و با افزایش عرضه و کاهش تقاضا باعث تغییر روند میشود را سطوح مقاومت (Resistance) میگویند.
در سطوح مقاومتی هم همچون سطوح حمایتی لزوما تغییر روند، به معنی شروع روند نزولی نمیباشد. قیمت میتواند پس از یک روند صعودی و رسیدن به یک محدودهی مقاومتی، در آن محدوده ساید بزند (تریدینگ رنج شود).
معمولا در این سطوح خریداران پوزیشنهای فروش خود را میبندند و فروشندگان شروع به فروش و ایجاد پوزیشنهای فروش (Sell) در این سطوح میکنند.
خطوط مورب کانال، سطوح افقی، اعداد رند، کفهای تاریخی و مهم، میانگین متحرکها (Moving Average) و ….. را میتوان به عنوان سطوح مقاومتی در نظر گرفت.
هرچقدر تعداد برخورد به مقاومت و حمایت بیشتر باشد، آن سطح از اعتبار بیشتری برخوردار میشود و حداقل دو بار برخورد قیمت، به یک محدوده نیاز است تا بتوان آن سطح را محدودهی مقاومتی/حمایتی در نظر گرفت.
از نظر پرایس اکشنی 70 درصد از تلاشها برای شکستن سطوح مقاومت و حمایت با شکست روبرو میشود.
اندیکاتور حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو
اندیکاتور حمایت و مقاومت برای تشخیص سطوح مهم به کار میرود و یک راه ساده برای تشخیص سطوح مهم حمایتی و مقاومتی میباشد. و به عنوان نقاط ورود و خروج از معامله میتوان استفاده کرد.
در این مقاله ما دو اندیکاتور حمایت و مقاومت و آموزش فعال سازی آن در تریدینگ ویو را برای شما آموزش خواهیم داد.
اندیکاتور Support and Resistance with Breaks: این اندیکاتور سطوح مهم حمایتی و مقاومتی را در تایم فریمهای مختلف نمایش میدهد. همچنین سطوحی که در آن شکست اتفاق افتاده را نیز نمایش میدهد.
در بخش تنظیمات این اندیکاتور، میتوانید تعداد ورودی کندلها را افزایش دهید و بر روی تنظیمات دلخواه خودتان قرار دهید.
برای فعال سازی این اندیکاتور در تریدینگ ویو باید مراحل زیر را انجام دهید:
1.ابتدا سایت (Trading view) را باز کرده و وارد اکانت خود شوید.
2.در قسمت Products گزینه Supercharts را انتخاب کنید.
3.در کادر بالا قسمت Indicators را انتخاب کنید.
4.در قسمت Search عبارت Support and Resistance with Breaks را تایپ کرده و سپس اولین گزینه را انتخاب کنید. اندیکاتور بر روی چارت نمایش داده خواهد شد.
اندیکاتور Support Resistance Channels: این اندیکاتور همانند اندیکاتور قبل سطوح مهم حمایت و مقاومت را نمایش میدهد. با این تفاوت که شکستها را به صورت پیشفرض نشان نمیدهد و باید از تنظیمات تیک آن را فعال کرد.
همچنین این اندیکاتور نسبت به اندیکاتور قبلی دارای ویژگیهای بیشتری میباشد. در بخش تنظیمات این اندیکاتور، میتوانید تعداد ورودی کندلها را افزایش دهید یا تیک Pivot points را بزنید تا نقاط مهم پیوت را نمایش دهد.
همچنین میتوانید تیک میانگین متحرک (Moving Average) را فعال کنید و دو عدد میانگین متحرک SMA یا EMA را با تنظیمات دلخواه خودتان اضافه کنید.
برای فعال سازی این اندیکاتور در تریدینگ ویو باید مراحل زیر را انجام دهید:
1.ابتدا سایت تریدینگ ویو (Trading view) را باز کرده و وارد اکانت خود شوید.
2.در قسمت Products گزینه Supercharts را انتخاب کنید.
3.در کادر بالا قسمت Indicators را انتخاب کنید.
4.در قسمت Search عبارت Support Resistance Channels را تایپ کرده و سپس اولین گزینه را انتخاب کنید. اندیکاتور بر روی چارت نمایش داده خواهد شد.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردهایم تا شما را با اندیکاتورهای حمایت و مقاومت آشنا کنیم. استفاده از سطوح حمایت و مقاومت میتواند در معاملات شما تاثیرگذار باشد و نقاط ورود و خروج به معامله را مشخص کند. اگر شما جزو معامله گرانی هستید که در استراتژی معاملاتی خود از این سطوح استفاده میکنید، اندیکاتور حمایت و مقاومت میتواند در انجام معاملههایتان به شما کمک کند.