اندیکاتور بولینگر باند (bollinger bands) چیست؟

اندیکاتور بولینگر باند (bollinger bands) چیست؟

اندیکاتورهایی که در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود دارای تنوع زیادی می‌باشد. اندیکاتور بولینگر باند یکی از بهترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال می‌باشد که در این مقاله سعی داریم تا آموزش صفر تا صد اندیکاتور بولینگر باند را به شما آموزش دهیم. در ادامه با آکادمی مالی اینوستپ همراه باشید.

اندیکاتور بولینگر باند چیست؟

اندیکاتور Bollinger Bands یا باندهای بولینگر یکی از اندیکاتورهایی می‌باشد که معامله گران می‌توانند در بازارهای مختلف مانند سهام،فارکس،کریپتوکارنسی و …. استفاده کنند. و معمولا برای تعیین قدرت روند و اشباع خرید و اشباع فروش استفاده می‌شود.

این اندیکاتور در اوایل دهه 80 توسط آقای جان بولینگر اختراع شد و از مبحث ریاضی انحراف معیار برای ساختن این اندیکاتور استفاده کرد.

اجزای تشکیل دهنده بولینگر باند

بولینگر باند از 3 باند یا خط تشکیل شده است:

1.اولین و مهمترین خط، یک میانگین متحرک ساده (Simple moving Average) می‌باشد که معمولا بر روی دوره‌ی 20 کندلی تنظیم می‌باشد. این میانگین متحرک خط وسط بولینگرباند را تشکیل می‌دهد.

2.اندازه انحراف معیار یا ضریبی از آن، به اضافه‌ی باند وسط (میانگین متحرک ساده) ‌خط یا باند بالا را تشکیل می‌دهد. در واقع فرمول تشکیل باند بالایی بدین صورت می‌باشد:

(ضریب انحراف معیار* انحراف معیار) + باند وسط (SMA 20) = باند بالا

3.اندازه انحراف معیار یا ضریبی از آن، منهای باند وسط (میانگین متحرک ساده) ‌خط یا باند پایین را تشکیل می‌دهد. در واقع فرمول تشکیل باند پایین بدین صورت می‌باشد:

(ضریب انحراف معیار* انحراف معیار) – باند وسط (SMA 20) = باند پایین

اندیکاتور Bollinger Bands در تریدینگ ویو

برای اضافه کردن این اندیکاتور در تریدینگ ویو باید مراحل زیر را انجام دهید:

1.ابتدا سایت Trading view را باز کرده و وارد اکانت خود شوید.

2.در قسمت Products گزینه Supercharts را انتخاب کنید.

3.در کادر بالا قسمت Indicators را انتخاب کنید.

4.در قسمت Search عبارت Bollinger Bands را تایپ کرده و سپس سومین گزینه را انتخاب کنید. اندیکاتور بر روی چارت نمایش داده خواهد شد.

5.همانطور که مشاهده می‌کنید این اندیکاتور فعال شده است.

استراتژی بولینگر باند

اندیکاتور BB معمولا پوششی حول قیمت 95 درصدی دارد، یعنی 95 درصد مواقع قیمت درون بولینگر باند حرکت می‌کند و از آن می‌توان به عنوان نقاط حد سود استفاده کرد.

زمانی که عرض بولینگر باند کم باشد و به اصطلاح فشرده شود، احتمال اینکه از هر کدام از طرفین، قیمت این عرض را بشکند و به یک سمت حرکت کند وجود دارد.

همچنین زمانی که قیمت به صورت ممتد بر روی یکی از باندها حرکت می‌کند نشان از مومنتوم و حرکت قوی می‌باشد.

این اندیکاتور در نمودارهای قیمتی بدون روند عملکردی به مراتب بهتری نسبت به نمودارهای قیمتی روند دار دارد.

در نمودارهای قیمتی بدون روند، بولینگر باند اشباع خرید و اشباع فروش را مشخص می‌کند و معامله‌گران می‌توانند در باند بالا (اشباع خرید) بفروشند و در باند پایین (اشباع فروش) بخرند.

در نمودارهای قیمتی روند دار:

  • در روند صعودی: معامله گران می‌توانند بر روی باند وسط (SMA) یا باند پایین پوزیشن معاملاتی Buy باز کنند و بر روی باند بالایی حد سود خود را قرار دهند.
  • در روند نزولی: معامله گران می‌توانند بر روی باند وسط (SMA) یا باند بالا پوزیشن معاملاتی Sell باز کنند و بر روی باند پایینی حد سود خود را قرار دهند.

 تنظیمات اندیکاتور بولینگر باند

معمولا این اندیکاتور از یک میانگین متحرک ساده 20 کندلی استفاده می‌کند اما شما در قسمت تنظیمات می‌توانید دوره‌ی دلخواه خودتان را اعمال کنید.

در صورتی که دوره‌ی میانگین متحرک ساده (SMA) بر روی  20  باشد، ضریب انحراف معیار (StdDev) معمولا بر روی عدد دو قرار می گیرد. اما اگر دوره‌ی میانگین متحرک ساده (SMA) بیشتر از 20 باشد ضریب انحراف معیار را بهتر است بیشتر از 2 و در صورتی که میانگین متحرک ساده کمتر از 20 باشد بهتر است بین 1 الی 2 قرار داده شود.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با اندیکاتور بولینگر باند و استراتژی‌های استفاده از آن آشنا کنیم. اگر شما هم جزو معامله گرانی هستید که از اندیکاتورها در سیستم معاملاتی خودتان استفاده می‌کنید، این اندیکاتور می‌تواند در معامله‌های شما کمک کند و باعث سود ده شدن شما شود اما قبل از شروع معاملات واقعی با این اندیکاتور، حتما در تریدینگ ویو بک تست بگیرید تا با نقاط ضعف و قوت آن به خوبی آشنا شوید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید