معرفی و آموزش اندیکاتور پیوت پوینت (pivot point)

معرفی و آموزش اندیکاتور پیوت پوینت (pivot point)

حمایت و مقاومت برای هر سطحی از معامله گری مهم می‌باشد و اندیکاتور pivot point یکی از اندیکاتورهای کاربردی‌ای می‌باشد که سطوح مهم حمایتی و مقاومتی را محاسبه می‌کند. در این مقاله قصد داریم تا آموزش اندیکاتور پیوت پوینت و به صورت کلی اندیکاتور pivot point را به شما آموزش دهیم. در ادامه با آکادمی مالی انیوستپ همراه باشید.

اندیکاتور pivot point چیست؟

اندیکاتور پیوت پوینت یک اندیکاتور محاسباتی تحلیل تکنیکال می‌باشد که سطوح مهم حمایت و مقاومت را مشخص می‌کند.

پیوت پوینت‌ در واقع میانگین بیشترین، کمترین و قیمت بسته شدن دوره‌ی قبلی می‌باشد و اندیکاتور pivot point از این داده‌ها برای محاسبه‌ی سطوح حمایت و مقاومت استفاده می‌کند و جزو اندیکاتورهای پیش‌بینی کننده محسوب می‌شود. 

فرمول محاسبه‌ی پیوت پوینت به این صورت می‌باشد:

P = (High + Low + Close) / 3

با قرار دادن P به عنوان پایه، محاسبات دیگر به منظور پیدا کردن اولین حمایت (S1)، دومین حمایت (S)، اولین مقاومت (R1) و دومین مقاومت (R2) انجام می‌شود.

اندیکاتور pivot point جزو دقیق‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال محسوب می‌شود و معمولا در بازارهای بدون روند مانند فارکس، عملکرد بهتری نسبت به دیگر بازارها دارد.

ویژگی‌های اندیکاتور pivot point

این اندیکاتور ویژگی‌های زیادی دارد و هم می‌تواند برای معامله گران مبتدی و هم معامله گران حرفه‌ای مناسب باشد. از ویژگی‌های اندیکاتور pivot point می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده آسان: پیوت پوینت جزو اندیکاتورهای ساده می‌باشد و استفاده از آن پیچیدگی خاصی ندارد. در تمامی پلتفرم‌های معاملاتی می‌توان از این اندیکاتور استفاده کرد.
  • مناسب برای تمامی معامله گران: فرقی نمی‌کند که معامله گر مبتدی باشید یا حرفه‌ای، این اندیکاتور جزو بهترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال محسوب می‌شود که حتی توسط موسسه‌های مالی بزرگ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • مناسب برای همه‌ی تایم فریم‌ها: شما می‌توانید از پیوت پوینت‌ها در تمامی تایم فریم‌ها برای پیدا کردن سطوح حمایت و مقاومت مهم استفاده کنید.

انواع pivot point

اندیکاتور پیوت پوینت انواع مختلفی دارد که هر کدام بسته به داده‌هایی که دریافت می‌کند خروجی‌های متفاومتی در اختیار معامله گران قرار می‌دهد. در ادامه می‌خواهیم شما را با انواع اندیکاتور pivot point آشنا کنیم.

پیوت پوینت استاندارد

پیوت پوینت استاندارد که به عنوان پیوت کلاسیک نیز شناخته شده است، سطوح حمایت و مقاومت را حول محور پیوت مرکزی ترسیم می‌کند که پیوت مرکزی میانگین بیشترین، کمترین و قیمت بسته شدن دوره‌ی زمانی قبلی می‌باشد. فرمول محاسبه سطوح پیوت پوینت استاندارد به این شکل می‌باشد:

P = (High + Low + Close) / 3

S1 = (2 * P) – High R1 = (2 * P) – Low
S2 = p – (High – Low) R2 = p + (High – Low)
S3 =  2 * (p – High) – low  R3 = 2 * (P – Low) + High

پیوت پوینت Woodie

این مدل از pivot point نیز سطوح حمایت و مقاومت را حول محور پیوت مرکزی ترسیم می‌کند اما بر خلاف مدل استاندارد وزن بیشتری به قیمت بسته شدن می‌دهد. نحوه‌ی محاسبه پیوت پوینت Woodie به صورت زیر می‌باشد:

P = (High + Low + Close) / 3

S1 = (2* Pivot Point) – High R1 = (2 * P) – LOW
S2 = Pivot Point – (High + Low) R2 = Pivot Point + (High – Low)

پیوت پوینت Camarilla

Camarilla توسط Nick Scott در سال 1989 معرفی شد و مانند اندیکاتور Woodie بر اساس قیمت‌های بسته شده‌ دوره‌ی قبل طراحی شده است. این اندیکاتور چهار سطوح حمایت و مقاومت را نشان می‌دهد که فرمول آن به شکل زیر محاسبه می‌شود:

P = (High + Low + Close) / 3

S1 = Close – ((High – Low) x 1.0833) R1 = Close + ((High – Low) * 1.0833)
S2 = Close – ((High – Low) x 1.1666) R2 = Close + ((High – Low) x 1.1666)
S3 = Close – ((High – Low) x 1.2500) R3 = Close + ((High – Low) x 1.2500)
S4 = Close – ((High – Low) x 1.5000) R4 = Close + ((High – Low) x 1.5000)

پیوت پوینت فیبوناچی

پیوت پوینت فیبوناچی جزو محبوب‌ترین پیوت پوینت‌ها می‌باشد و مانند پیوت پوینت استاندار است با این تفاوت که برای پیدا کردن سطوح حمایت و مقاومت از اعداد فیبوناچی 38.2% و 61.8% استفاده می‌کند. فرمول محاسبه آن به صورت زیر است:

P = (High + Low + Close) / 3

S1 = P – (0.382 x (High – Low)) R1 = P + (0.382 x (High – Low)) 
S2 = P – (0.618 x (High – Low)) R2 = P + (0.618 x (High – Low))
S3 = P – (1.0 x (High – Low)) R3 = P +  (1.0 x (High – Low))

پیوت پوینت Demark

این مدل از اندیکاتور پیوت پوینت با سایر مدل‌ها تفاوت دارد  و از فرمول متفاوتی که مشروط به رابطه بین باز و بسته شدن است، استفاده می‌کند. فرمول محاسبه آن به صورت زیر می‌باشد:

در این فرمول مقدار X بستگی به محل بسته شدن بازار دارد.

If Close < Open;  X = (H + (L * 2) + C)                                                                             If Close > Open; X = ((H * 2) + L + C)

If Close = Open; X = (H + L + (C * 2))

R1 = X / 2 – L
P = X / 4 
S1 = X / 2 – H

نحوه کار با اندیکاتور پیوت پوینت

پیوت پوینت‌ها در طول روز معاملاتی ثابت هستند و تنها فقط یک بار در طول روز تنظیم خواهند شد.

نحوه کار با پیوت پوینت‌ها ساده است و معامله گران می‌توانند پیوت لاین‌ها را با کانال‌ها ترکیب کنند یا زمانی که قیمت بالای پیوت لاین p قرار می‌گیرد در جهت روند صعودی و زمانی که قیمت در زیر پیوت لاین p قرار می‌گیرد در جهت نزولی وارد معامله شوند و تارگت خود را بر روی R2 یا S2 قرار دهند.

معمولا قیمت بین محدوده‌ی R2 تا S2 در نوسان است و بیشتر از آن حرکت نخواهد کرد.

اگر قصد دارید تا این اندیکاتور را در سیستم معاملاتی خودتان استفاده کنید حتما قبل از انجام معاملات واقعی در تریدینگ ویو بک تست بگیرید تا بهترین عملکرد را داشته باشید. 

اندیکاتور پیوت پوینت برای تریدینگ ویو

برای استفاده از اندیکاتور پیوت پوینت در تریدینگ ویو باید مراحل زیر را انجام دهید:

1.ابتدا سایت Trading view را باز کرده و وارد اکانت خود شوید.

2.در قسمت Products گزینه Supercharts را انتخاب کنید.

3.در کادر بالا قسمت Indicators را انتخاب کنید.

4.در قسمت Search عبارت Pivot Point را تایپ کرده و سپس دومین گزینه را انتخاب کنید. اندیکاتور پیوت پوینت استاندارد بر روی چارت نمایش داده خواهد شد.

5.با انجام مراحل بالا، اندیکاتور فعال خواهد شد و به صورت زیر نمایان می‌شود.

شما از قسمت تنظیمات اندیکاتور و بخش Number of Pivot Back، می‌توانید تعداد دوره‌های پیوت‌های نمایش داده بر روی چارت را کمتر و فقط بر روی پیوت دوره‌ی آخر تنظیم کنید. 

اندیکاتور پیوت پوینت برای متاتریدر 4 و 5 

برای استفاده از اندیکاتور pivot point در پلتفرم معاملاتی متاتریدر شما ابتدا باید فایل آن را دانلود کنید و سپس در قسمت اندیکاتورها اضافه کنید و بعد از آن می‌توانید از اندیکاتور پیوت پوینت استفاده کنید. تنظیمات پیوت پوینت در متاترید مشابه تنظیمات در تریدنگ ویو می‌باشد.

سخن پایانی

اندیکاتور pivot point یکی از کاربردی‌ترین اندیکاتورها برای معامله گران در تحلیل تکنیکال می‌باشد. در این مقاله، آموزش اندیکاتور پیوت پوینت و نکات کلیدی آن را برای شما توضیح دادیم تا در صورت نیاز بتوانید بهترین عملکرد را از آن داشته باشید.  

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید