الگوی اسپایک (spike) چیست؟ چگونه از آن سود ببریم؟

الگوی اسپایک (spike) چیست؟ چگونه از آن سود ببریم؟

شناخت انواع الگوهای کندلی و آشنایی با نوع رفتار قیمت جزو اصول‌های ابتدایی می‌باشد که هر معامله‌گر باید آن‌ها آشنایی داشته باشد. کندل اسپایک یا به طور کلی الگوی اسپایک یکی از مهمترین الگوها در تحلیل تکنیکال می‌باشد و در الگوی حرکتی قیمت زیاد رخ می‌دهد. در این مقاله می‌خواهیم شما را با الگوی اسپایک بیشتر آشنا کنیم. پس در ادامه با آکادمی مالی اینوستپ همراه باشید.

مفهوم الگوی اسپایک (Spike)

به طور کلی زمانی که قیمت در یک بازه زمانی کوتاه، افزایش یا کاهش ناگهانی و چشمگیری در مقایسه با نوسانات کلی قیمت می‌کند، به اصطلاح می‌گویند اسپایک رخ داده است. در روند صعودی وقتی اسپایک اتفاق می‌افتد قدرت خریداران بسیار بیشتر از فروشندگان می‌باشد و در روند نزولی قدرت فروشندگان بسیار بیشتر می‌باشد. معمولا الگوهای V را الگوهای اسپایک می‌گویند و بیشتر اوقات در زمان خبر رخ می‌دهد. همچنین حجم معاملات نیز به شدت افزایش پیدا می‌کند.

ویژگی‌های کندل‌ اسپایک بدنه‌ی بلند و معمولا سایه (شدو) بسیار کوتاه می‌باشد. در واقع زمانی که قیمت یک محدوده‌ی مقاومتی یا حمایتی را به صورت قوی می‌شکند معمولا با کندل‌های اسپایک این کار را انجام می‌دهد.

دلایل ایجاد حرکت Spike

اسپایک در یک نمودار می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. از دلایل عمده‎‌ی کندل اسپایک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش شدید عرضه یا تقاضا 
  • اخبار‌های مهم اقتصادی
  • ورود یا خروج سرمایه
  • افزایش ترس و طمع معامله گران

معمولا زمانی که اسپایک اتفاق می‌افتد حجم معاملات در آن بازه‌ی زمانی نسبت به قبل و بعد از آن افزایش پیدا می‌کند.

نحوه تشخیص اسپایک

تشخیص کندل اسپایک یا الگوی spike در یک نمودار کار بسیار ساده‌ای می‌باشد. حرکت‌های ناگهانی قیمت به یک سمت، شکسته شدن محدوده‌های مهم حمایتی یا مقاومتی، کندل‌های بلند و بدون سایه‌ی پشت سرهم، شکسته شدن انواع الگوهای کلاسیک و گهگاهی موج سوم الیوت به صورت الگوی اسپایک رخ می‌دهد.

به بیان ساده زمانی که قیمت جهش ناگهانی به یک سمت داشته باشد اسپایک اتفاق افتاده است.  

استراتژی ترید با الگوی اسپایک

معامله با الگوی اسپایک برای معامله گران تازه کار به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود زیرا اسپایک به صورت ناگهانی رخ می‌دهد و تریدرها باید در بازه زمانی بسیار کوتاه تصمیم گیری کنند که این کار نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد.

نقطه‌ی ورود به معامله در زمان اسپایک بسیار مهم می‌باشد، زیرا طول بدنه کندل اسپایک بسیار بلند می‌باشد و تریدر هرچقدر دیرتر به معامله ورود کند استاپ دورتر می‌شود و نسبت ریسک به ریوراد به هم می‌خورد. همیشه سعی کنید تا در جهت روند اسپایک وارد معامله شوید و منتظر بسته شدن کندل اسپایک باشید.

شما می‌توانید زمان شکسته شدن حمایت و مقاومت یا شکسته شدن الگوهای کلاسیک وارد معامله شوید و استاپ را پشت کندل اسپایک یا پشت آن محدوده قرار دهید.

برای معامله با کندل اسپایک حتما مدیریت ریسک و سرمایه را رعایت کنید و یک استراتژی مناسب با این مدل از رفتار قیمت داشته باشید و همچنین حتما از سیستم معاملاتی خودتان در تریدینگ ویو بک تست بگیرید تا بتوانید بهترین عملکرد را داشته باشید.

الگوی اسپایک در پرایس اکشن

البروکس در سبک معاملاتی پرایس اکشن خود معتقد است که سیکل قیمت از 3 قسمت تشکیل شده است:

  1. اسپایک
  2. کانال
  3. تریدینگ رنج

البروکس معتقد است که این 3 بخش همیشه در حال تکرار می‌باشند و پشت سرهم اتفاق می‌افتد. برای مثال قیمت یک محدوده‌ی مهم حمایتی یا مقاومتی را با کندل اسپایک می‌شکند و برای مدتی به حرکت قوی خود ادامه می‌دهد، سپس با کاهش قدرت روند وارد کانال می‌شود و بعد از آن قدرت خریداران و فروشندگان با هم برابر می‌شود و قیمت وارد چرخه‌ی تریدینگ رنج می‌شود و دوباره این سیکل تکرار می‌شود اما ممکن است در خلاف جهت روند قبلی باشد.

قیمت در هر بخش از این سیکل رفتار متفاوتی از خود نشان می‌دهد. در ادامه به برخی از الگوهای رفتاری قیمت در هر سیکل می‌پردازیم:

اسپایک: کندل‌های قوی و بدون سایه پشت سرهم و در یک جهت، شیب قیمتی زیاد، افزایش شدید تقاضا در روند صعودی، افزایش شدید عرضه در روند نزولی، ورود پول

کانال: وجود کندل‌های خلاف جهت روند اما با قدرت کمتر، شیب قیمتی متوسط، کاهش تقاضا و افزایش عرضه در روند صعودی، کاهش عرضه و افزایش تقاضا در روند نزولی، سیو سود کردن معامله گران

تریدینگ رنج: یکسان بودن کندل‌های صعودی و نزولی، بدون شیب قیمتی، برابر بودن عرضه و تقاضا

سخن پایانی

الگوی spike جزو الگوهای قیمتی‌ مهمی می‌باشد که در رفتار قیمت بسیار اتفاق می‌افتد و معامله در اسپایک نیاز به تجربه بسیار بالایی دارد زیرا قیمت به صورت ناگهانی جهش می‌کند و همراه با ریسک زیادی می‌باشد. در این مقاله سعی کردیم تا شما را با کندل اسپایک و به طور کلی با الگوی spike آشنا کنیم تا بتوانید رفتار قیمت را به خوبی شناسایی کنید و بهترین نتیجه را از آن کسب کنید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید