آموزش کامل اندیکاتور استوکاستیک آر اس آی (Stochastic RSI)

آموزش کامل اندیکاتور استوکاستیک آر اس آی (Stochastic RSI)

اگر در بازارهای مالی فعالیت دارید احتمالا تا کنون اسم اندیکاتور stochastic rsi را شنیده‌اید. اندیکاتور استوکاستیک rsi جزو یکی از بهترین اندیکاتورها تحلیل تکنیکال می‌باشد که معامله گران می‌توانند از آن استفاده کنند. این اندیکاتور قابلیت‌های زیادی مانند تشخیص اشباع خرید و فروش، واگرایی و … را در اختیار معامله گران قرار می‌دهد. این ابزار جزو ابزارهایی می‌باشد که می‌تواند معامله گران را به موفقیت در این بازار برساند. در ادامه با آکادمی مالی اینوستپ همراه باشید تا به صورت کامل آموزش اندیکاتور stochastic rsi را برای شما عزیران توضیح دهیم.

اندیکاتور Stochastic RSI چیست؟

اندیکاتور stochastic rsi در اواخر سال 1994 توسط استنلی کراول و توشار شاندا ابداع شد. استوکاستیک rsi در واقع یک اوسیلاتور پیشرو یا همان پیش بینی کننده روند می‌باشد و مقدار آن بین اعداد 0 الی 1 و در بعضی پلتفرم‌های معاملاتی بین 0 الی 100 تعریف شده است. این اندیکاتور ترکیبی از دو اندیکاتور stochastic و rsi می‌باشد و با قرار دادن فرمول stochastic بر روی مقادیر RSI بدست می‌آید.

حساسیت این اندیکاتور نسبت به تغییرات بسیار بیشتر است و اشباع خرید و اشباع فروش نمودار را مشخص می‌کند.

این اندیکاتور دوره‌های خاصی دارد که با K نمایش داده می‌شود. برای مثال اگر K را بر روی 14 تنظیم کنید، دوره‌ی اندیکاتور استاکاستیک rsi شما بر روی دوره‌ی 14 کندلی تنظیم خواهد شد.

نحوه کار با اندیکاتور  Stochastic RSI

همانطور که گفتیم، اندیکاتور stochastic rsi ترکیبی از استوکاستیک و شاخص نسبی قدرت است و نحوه کار با آن بسیار ساده می‌باشد. این اندیکاتور می‌تواند اشباع خرید و فروش و واگرایی‌ها را بر روی نمودار مشخص کند. در ادامه به معرفی نحوه کار با این اندیکاتور می‌پردازیم.

  • اشباع فروش: زمانی که شاخص زیر عدد 0.2 یا 20 قرار بگیرد موقعیت اشباع فروش را نشان می‌دهد و معامله گران می‌توانند موقعیت‌ معاملاتی در جهت صعود باز کنند و به نوعی سیگنال خرید تلقی خواهد شد. همچنین اگر معامله گران پوزیشن Sell داشته باشند، زمانی که این شاخص به اشباع فروش برسد، می‌توانند موقعیت معاملاتی Sell خود را ببندند.
  • اشباع خرید: زمانی که شاخص بالای 0.8 یا 80 قرار بگیرد موقعیت اشباع خرید را مشخص خواهد کرد و معامله گران می‌توانند موقعیت‌ معاملاتی در جهت نزول باز کنند و به نوعی سیگنال فروش تلقی خواهد شد. همچنین اگر معامله گران پوزیشن Buy داشته باشند، زمانی که این شاخص به اشباع خرید برسد، می‌توانند موقعیت معاملاتی Buy خود را ببندند.
  • واگرایی: این اندیکاتور علیرغم اشباع خرید و فروش، واگرایی‌ها را هم نیز بر روی نمودار مشخص می‌کند. معامله گران می‌توانند در یک روند اصلاحی یا محدوده‌های مهم قیمتی مانند حمایت‌ها و مقاومت‌ها، با دیدن واگرایی پوزیشن معاملاتی باز کنند و به سود‌های خوبی برسند.
  • کراس خطوط K و D: یکی دیگر از روش‌های معامله با اندیکاتور Stochastic rsi استفاده از کراس خطوط K (معمولا آبی رنگ) و D (معمولا قرمز رنگ) است. برای مثال وقتی در یک محدوده‌ی اشباع فروش قرار داریم، زمانی که خط K بر روی اندیکاتور، خط D را به سمت بالا رد می‌کند می‌توان وارد معامله خرید شد و زمانی که به اشباع خرید می‌رسد و خط K، خط D را به سمت پایین رد می‌کند می‌توان آن معامله را بست و با این روش به سودهای خوبی دست یافت.

نکات معاملاتی مهم

برای اینکه بخواهید با این اندیکاتور معامله کنید و بهترین عملکرد را داشته باشید، حتما به چند نکته مهم زیر توجه کنید:

  1. حتما دوره‌ی اندیکاتور استوکاستیک rsi را با چارت خود تطبیق دهید.
  2. مدیریت ریسک و سرمایه را رعایت کنید.
  3. برای استفاده از این اندیکاتور در معاملات خود حتما یک استراتژی مکتوب داشته باشید و همیشه از آن پیروی کنید.
  4. قبل از شروع معاملات واقعی، حتما با استراتژی خود در تریدینگ ویو بک تست بگیرید.

 اندیکاتور استوکاستیک RSI در تریدینگ ویو

برای استفاده از اندیکاتور stochastic rsi در تریدینگ ویو باید مراحل زیر را انجام دهید:

1.ابتدا سایت Trading view را باز کرده و وارد اکانت خود شوید.

2.در قسمت Products گزینه Supercharts را انتخاب کنید.

3.در کادر بالا قسمت Indicators را انتخاب کنید.

4.در قسمت Search عبارت Stochastic RSI را تایپ کرده و سپس اولین گزینه را انتخاب کنید. اندیکاتور استاکاستیک rsi بر روی چارت فعال خواهد شد.

5.با انجام مراحل بالا، اندیکاتور به صورت زیر نمایان می‌شود.

در قسمت تنظیمات اندیکاتور، حرف K دوره‌‌ی آن را مشخص می‌کند. برای مثال،  با قرار دادن K بر روی 14، محاسبه‌ی آن بر اساس 14 کندل گذشته خواهد بود. همچنین معمولا این دوره به صورت پیش فرض بر روی عدد 3 قرار دارد و همانطور که ذکر کردیم، حتما آن را با چارت مد نظر خود تطبیق دهید تا بتوانید بهترین عملکرد را داشته باشید.

تفاوت Stochastic و Stochastic RSI

این دو اندیکاتور تفاوت زیادی از هم ندارند، درواقع اندیکاتور stochastic rsi بر روی اندیکاتور rsi ساخته شده است و تنها تفاوت آنها حساسیت اندیکاتور نسبت به حرکت قیمت می‌باشد. حساسیت اندیکاتور stochastic rsi بیشتر از RSI است که باعث ایجاد سیگنال‌های معاملاتی بیشتری می‌شود. 

 زیاد بودن سیگنال معاملاتی باعث افزایش فرصت‌های معاملاتی معامله‌گر می‌شود، اما زیاد بودن فرصت معاملاتی همیشه هم به سود معامله‌گر نیست و گاهی می‌تواند باعث افزایش هیجان معامله‌گر و ورودهای نامناسب به معامله شود. پس برای ورود به معامله تمامی فاکتورها را بررسی کنید.

فرمول محاسبه Stochastic RSI 

به زبان ساده، با دوبار مشتق گرفتن از قیمت، به فرمول اندیکاتور stochastic rsi خواهید رسید. اما اگر به دنبال فرمول محاسباتی آن هستید باید مقادیر اندیکاتور RSI در تایم فریم معاملاتی خودتان را داشته باشید، که در صورت داشتن آن مقادیر، فرمول اندیکاتور استاکاستیک rsi به صورت زیر محاسبه می‌شود:

StochRSI = (RSI- min [RSI]) / (max [RSI] – min [RSI])

مقادیر فرمول بالا به این صورت می‌باشد:

  • RSI: مقدار اندیکاتور RSI در هر نقطه
  • min [RSI]: کمترین میزان اندیکاتور RSI در طول بازه زمانی مد نظر شما. برای مثال کمترین میزان اندیکاتور RSI در طول بازه زمانی 9 کندلی.
  •  max [RSI]: بیشترین میزان این اندیکاتور در طول بازه زمانی قبلی. برای مثال بیشترین میزان این اندیکاتور در طول 9 بازه زمانی قبل.

سخن نهایی

اندیکاتور stochastic rsi ترکیبی از دو اندیکاتور stochastic و rsi و جزو یکی از پرکاربردترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال است که معامله گران می‌توانند از آن استفاده کنند. در این مقاله سعی کردیم تا به صورت کامل شما را با این اندیکاتور و آموزش استفاده از آن آشنا کنیم تا بتوانید با استفاده از آن به سودهای خوبی در بازارهای مالی دست پیدا کنید. 

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید