آموزش حد سود و ضرر در فارکس و ارز دیجیتال

آموزش حد سود و ضرر در فارکس و ارز دیجیتال

برای فعالیت در بازارهای مالی باید اطلاعات و دانش مناسبی در این زمینه کسب کنید. حد سود و ضرر یکی از نیازهای مهم و اولیه‌ی هر معامله‌گری است که باید با آن آشنایی داشته باشد. اگر تاکنون تجربه فعالیت در انواع بازارهای مالی را داشته باشید، قطعا با اصطلاحات حد سود و ضرر تا حدودی آشنایی دارید. در این مقاله قصد داریم تا شما را به صورت کامل با حد سود و ضرر در انواع بازارهای مالی آشنا کنیم. در ادامه با آکادمی مالی اینوستپ همراه باشید.

حد سود چیست؟

حد سود یا Take Profit (TP) در بازارهای مالی به میزان سودی اشاره دارد که معامله‌گر یا سرمایه‌گذار برای معامله تعیین می‌کند. زمانی که قیمت به سطح مد نظر ما برسد، حد سود ما در آن معامله تحقق می‌یابد. حد سود به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا قبل از ورود به معامله، میزان سود مورد انتظار خودشان را تعیین کنند و در صورت رسیدن قیمت به آن سطح، معامله به صورت اتوماتیک یا دستی بسته شود.

استفاده از حد سود به معامله‌گران در کاهش ریسک‌ها در معاملات و مدیریت آن‌ها کمک می‌کند. این ویژگی باعث افزایش دقت و جلوگیری از خسارات احتمالی در معاملات خواهد شد.

معمولا تریدرها حد سود را در محدوده‌ای می‌گذارند که احتمال برگشت قیمت در آن محدوده زیاد است و با سیو سود کردن و بستن معامله، از کم شدن میزان سود در معامله‌ی خود جلوگیری می‌کنند.

مزایای استفاده از حد سود

استفاده از حد سود دارای مزیت‌های فراوانی است که در ادامه با برخی از آن‌ها آشنا خواهید شد:

  • مدیریت ریسک: استفاده از حد سود به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا مقدار دقیقی از ریسک در هر معامله را مشخص کنند و در صورت رسیدن به تارگت، معامله بسته شود که این کار به نوبه‌ی خود باعث جلوگیری از ضررهای احتمالی می‌شود.
  • محافظت از سودها: استفاده از حد سود این امکان را به تریدرها می‌دهد تا قبل از ورود به معامله میزان سود مورد انتظار تعیین شود و با رسیدن قیمت و بسته شدن معامله، سود حاصل از آن معامله حفظ خواهد شد. در واقع تعیین حد سود و بستن معامله، باعث جلوگیری از کم شدن میزان سود یا ضرر ده شدن معامله در صورت برگشت قیمت خواهد شد.
  • مدیریت بهتر بر روی معاملات: داشتن حد سود به تریدرها این امکان را می‌دهد تا معاملات باز خود را بهتر کنترل کنند تا در صورت رخ دادن نوسانات ناگهانی در بازار، چه زمانی و چگونه معاملات خود را ببندند. این امر باعث خواهد شد که تصمیم گیری‌ها مبتنی بر منطق و برنامه‌ریزی قبلی باشند.  
  • افزایش اعتماد به نفس و کاهش استرس: با رسیدن قیمت به تارگت مد نظر معامله‌گر و حفظ سود حاصل از معامله، اعتماد به نفس معامله‌گر افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین زمانی که معامله‌گر یک سود مشخص برای معاملات خود تعیین کند، نیاز به پیگیری و چک کردن مستمر معامله را ندارد که این کار به نوبه‌ی خود باعث آرامش بیشتر در انجام معاملات خواهد شد.

حد ضرر چیست؟

حد ضرر یا Stop Loss در بازارهای مالی به میزان حداکثر زیانی اشاره دارد که یک معامله‌گر برای معاملات خود تعیین می‌کند. زمانی که قیمت به سطح تعیین شده توسط تریدر برسد، حد ضرر آن معامله به صورت اتوماتیک یا دستی فعال و معامله با یک ضرر مشخص بسته خواهد شد. 

استفاده از حد ضرر به معامله‌گر این امکان را خواهد داد تا حداکثر مقداری که می‌تواند در یک معامله ضرر کند را محدود کند. در واقع با این کار باعث جلوگیری از زیان‌های بیشتر می‌شود.

معمولا تریدرها حد ضرر را پشت محدوده‌هایی که امکان رسیدن قیمت به آن کم می‌باشد می‌گذارند تا با این کار از استاپ خوردن‌های بی‌جهت جلوگیری کنند. 

انواع حد ضرر

حد ضرر یا Stop Loss معمولا دو مدل مختلف دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

1.حد ضرر ثابت

در حد ضرر ثابت، معامله‌گر یک مقدار ثابت برای حداکثر زیان خود در نظر می‌گیرد و با رسیدن قیمت به آن عدد معامله بسته خواهد شد. برای مثال، فرض کنید یک عدد بیتکوین بر روی قیمت 26800 دلار خرداری کرده‌اید و استاپ خود را پایین عدد 25700 دلار گذاشته‌اید. در صورت ریزش قیمت و  رسیدن به عدد 25700 دلار، شما از معامله خارج خواهید شد.

2.حد ضرر متحرک

حد ضرر متحرک یا شناور، متناسب با شرایط بازار تغییر می‌کند. به عبارت دیگر، این مدل از حد ضرر با افزایش یا کاهش قیمت به صورت اتوماتیک یا دستی تغییر خواهد کرد. این روش زمانی که معامله به سود قابل توجهی هم می‌رسد قابل استفاده خواهد بود. فرض کنید یک عدد بیتکوین بر روی قیمت 27500 دلار خرداری کرده‌اید و استاپ خود را بر روی عدد 26500 دلار گذاشته‌اید. قیمت شروع به افزایش می‌کند و قیمت بیتکوین به 30000 دلار می‌رسد. شما با جابجا کردن حد ضرر و گذشاتن بر روی عدد 28000 دلار می‌توانید سود خود را گارانتی کنید.

برای درک بهتر حد ضرر متحرک توصیه می‌کنیم تا مقاله‌ی تریلینگ استاپ چیست را مطالعه کنید.

مزایای استفاده از حد ضرر

استفاده از حد ضرر دارای مزیت‌های فراوانی است که در ادامه با برخی از آن‌ها آشنا خواهید شد:

  • مدیریت ریسک: حد ضرر به معامله‌گران این امکان را می‎‌دهد تا مقدار مجاز زیان خود در هر معامله را مشخص کنند. این کار باعث جلوگیری از بزرگ شدن ضررها خواهد شد.
  • حفظ سرمایه: تریدرها با محدود کردن ضررها در معاملات باعث حفظ سرمایه خود خواهند شد.
  • آرامش روحی و کاهش استرس: داشتن حد ضرر مشخص، معامله‌گران را از استرس‌ و فشارهای روانی ناشی از متحمل شدن ضررهای بزرگ جلوگیری می‌کند که این کار باعث آرامش معامله‌گر می‌شود.
  • مدیریت بهتر بر روی معاملات: استفاده از حد ضرر به تریدرها این امکان را می‌دهد تا معاملات باز خود را بهتر کنترل کنند تا در صورت رخ دادن نوسانات ناگهانی در بازار، چه زمانی و چگونه معاملات خود را ببندند. این امر باعث خواهد شد که تصمیم گیری‌ها مبتنی بر منطق و برنامه‌ریزی قبلی باشند.

مقدار مناسب برای تعیین حد ضرر

برای اینکه بخواهید عملکرد بهتری در معاملات خود داشته باشید، بهتر از میزان ریسک مشخصی در هر معامله استفاده کنید. تعیین ریسک در هر معامله معمولا به صورت درصدی از کل سرمایه یا مقدار مشخصی از واحد پولی که تریدر در معامله استفاده می‌کند، بیان می‌‌شود.

با توجه به میزان سرمایه اولیه و میزان ریسک پذیری معامله‌گر و نوع حساب معاملاتی، معمولا ریسک هر معامله بین 0.5 الی 3 درصد از کل سرمایه در نظر گرفته می‌شود.

برای مثال فرض کنید شما دارای سرمایه‌ی 5000 دلاری هستید و میزان ریسک شما در هر معامله برابر با 2 درصد از کل سرمایه شما است. در صورتی که در یک معامله ضرر کنید بیشتر از 2 درصد از کل سرمایه شما، یعنی 100 دلار، متحمل ضرر در آن معامله نخواهید شد.

تفاوت حد سود و ضرر و نسبت ریسک به ریوارد

حد سود و ضرر در واقع برای تعیین نسبت ریسک به ریوارد استفاده می‌شود. نسبت ریسک به ریوارد مشخص می‌کند که به ازای هر واحد ریسکی که در معامله انجام می‌دهیم (با قرار دادن حد ضرر)، چه میزان ریوارد یا سودی در آن معامله به دست می‌آوریم (با قرار دادن حد سود).

حد سود و ضرر به صورت مستقل در معاملات استفاده می‌شوند تا سودآوری را حفظ و زیان‌ها را محدود کنند. در حالی که نسبت ریسک به ریورارد به عنوان یک نسبت مقایسه‌ای نشان می‌دهد که نسبت بین این دو سطح (حد ضرر و حد سود) چقدر است و آیا معامله‌گران در معاملات خود به نسبت ریسک به ریورارد مطلوب دست پیدا می‌کنند یا خیر.

همچنین نسبت ریسک به ریوارد مشخص می‌کند که آیا ورود به یک معامله برای تریدرها ارزش دارد یا خیر. معمولا کمترین ریسک به ریوراد برای ورود به معامله نسبت 1 به 1 است و اگر از آن کمتر باشد ارزش ورود به معامله و ریسک کردن را نخواهد داشت.

سخن پایانی

در این مقاله به توضیح حد سود و ضرر پرداختیم و به صورت کامل آن را برای شما عزیزان توضیح دادیم. استفاده از حد سود و ضرر نیازی ضروری برای هر معامله‌گر در بازارهای مالی مختلف می‌باشد. مدیریت ریسک با تعیین حد سود و ضرر امکان پذیر می‌باشد. در دوره‌ی مدیریت سرمایه و بودجه بندی آموزش می‌بینید تا میزان سودها و ضررهای خود را به بهترین روش‌های ممکن بهینه سازی کنید. حتما نظرات خودتان را در مورد این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید