تریلینگ استاپ یا حد ضرر متحرک چیست؟

تریلینگ استاپ یا حد ضرر متحرک چیست؟

معروف‌ترین جمله در بازارهای مالی: ضررهای خود را کوچک کنید و به سودهای خود اجازه‌ی رشد دهید. اما چگونه؟ استفاده از حد ضرر و تریلینگ استاپ یکی از روش‌ها برای دستیابی به این امر است. استفاده از حد ضرر در معاملات جزو ضروریات معامله‌گری در انواع بازارهای مالی می‌باشد که هر معامله‌گری باید به آن پایبند باشد. در این مقاله قصد داریم تا در مورد استاپ و به صورت دقیق‌تر در مورد تریلینگ استاپ یا حد ضرر متحرک به شما عزیزان توضیح دهیم. در ادامه با آکادمی مالی اینوستپ همراه باشید.

حد ضرر (Stop Loss) چیست؟

به میزان حداکثر زیانی که یک معامله‌گر برای معاملات خود در بازارهای مالی تعیین می‌کند، حد ضرر یا Stop Loss می‌گویند. زمانی که قیمت در خلاف جهت موقعیت معاملاتی یک معامله‌گر حرکت کند و به سطح تعیین شده توسط تریدر برای خروج از معامله برسد، حد ضرر آن پوزیشن فعال و معامله با یک ضرر از پیش تعیین شده، به صورت اتوماتیک یا دستی توسط تریدر بسته خواهد شد.

حد ضرر در بازارهای مالی دو مدل مختلف دارد: حد ضرر ثابت و حد ضرر متحرک که به حد ضرر شناور نیز معروف است.

در این مقاله قصد داریم تا به صورت دقیق در مورد حد ضرر متحرک صحبت کنیم.

حد ضرر متحرک چیست؟

حد ضرر متحرک یا شناور، متناسب با شرایط نمودار تغییر می‌کند. معامله‌گر با توجه به شرایط بازار و نسبت ریسک به ریوارد در معامله، مشخص می‌کند که به ازای تغییرات مشخص در نمودار، حد ضرر نیز به همان نسبت و در جهت سوددهی جابه‌جا شود. این جابه‌جایی می‌تواند به صورت مکرر و تا زمان رسیدن به تارگت نهایی معامله انجام شود. به این مدل از جابه‌جایی استاپ، حد ضرر متحرک یا تریلینگ استاپ می‌گویند.

این جا‌به‌جایی حد ضرر به صورت اتوماتیک یا دستی توسط معامله‌گر می‌تواند انجام شود. برای مثال فرض کنید مقداری بیتکوین بر روی عدد 39100 دلار خریداری کرده‌اید و استاپ خود را بر روی 38515 دلار گذاشته‌اید و تارگت نهایی شما محدوده‌ی 43000 دلاری می‌باشد. قیمت بیتکوین شروع به رشد می‌کند و به محدوده‌ی 40100 دلاری می‌رسد. شما با جابه‌جا کردن حد ضرر بر روی 391300 دلار می‌توانید مقداری سود گارانتی کنید.

قیمت مجدد به رشد خود ادامه می‌دهد و به محدوده‌ی 42500 دلاری می‌رسد. شما با جابه‌جا کردن مجدد استاپ بر روی محدوده‌ی 41300 دلاری می‌توانید سود بیشتری گارانتی کنید و اجازه‌ی رشد بیشتری به قیمت دهید تا به تارگت نهایی شما یعنی محدوده‌ی 43000 دلاری برسد. 

به این کار شما در طول مسیر، سودهای خود را گارنتی می‌کنید و اجازه‌ی رشد بیشتر را به قیمت می‌دهید تا به تارگت نهایی شما برسد. یا اینکه می‌توانید بقدری به جابه‌جا کردن استاپ در مسیر رشد قیمت ادامه دهید تا در یک نقطه‌ای که روند قیمت به کلی عوض می‌شود، شما با استاپ از آن معامله خارج شوید.

مزایا و معایب استفاده از حد ضرر متحرک

استفاده از حد ضرر متحرک دارای مزایا و معایبی می‌باشد که در ادامه قصد داریم تا برخی از آن‌ها را برای شما توضیح دهیم.

مزایا: 1.با استفاده از تریلینگ استاپ سودهای خود را گارانتی خواهید کرد.

2.با استفاده از حد ضرر متحرک می‌توانید به سودهای خود اجازه‌ی رشد دهید.

3.در این روش نیازی به نشستن پشت چارت ندارید و در زمان و انرژی خود صرفه جویی خواهید کرد.

معایب: مهمترین عیبی که در استفاده از این روش وجود دارد این است که زمانی که قیمت در روند اصلاحی خود به سر می‌برد ممکن است استاپ شما را فعال کند و سپس به ادامه‌ی مسیر خود ادامه دهد. در این مواقع استاپ شما بیهوده زده می‌شود و بدون اینکه قیمت به تارگت نهایی شما برسد از معامله خارج خواهید شد. این اتفاق معمولا زمانی که نمودار در حالت تریدینگ رنج به سر می‌برد اتفاق می‌افتد.

البته در صورت گرفتن بک تست در تریدینگ ویو و بهینه سازی استراتژی معاملاتی می‌توانید تا حدودی از وقوع این اتفاق جلوگیری کنید. همچنین می‌توانید میزان جابه‌جا کردن حد ضرر بر روی هر نمودار را به صورت تقریبی بدست بیاورید.

نحوه قرار دادن استاپ لاس در متاتریدر

پلتفرم Metatrader4 یکی از بهترین پلتفر‌های دنیای معامله‌گری می‌باشد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا آموزش استاپ گذاری در این پلتفرم را آموزش دهیم.

1.ابتدا نماد معاملاتی خود برای معامله را انتخاب کنید.

2.بر روی New Order (دستور جدید) کلیک کنید.

3.یک صفحه‌ی جدید باز خواهد شد که در کادر Stop Loss (توقف ضرر) می‌توانید حد ضرر خود را تعیین کنید و سپس یک موقعیت معاملاتی Buy یا Sell باز کنید.

برای فعال کردن تریلینگ استاپ به صورت اتوماتیک، در قسمت Terminal (ترمینال) بر روی معامله یا سفارش معاملاتی خود کلیک راست کنید و در قسمت تریلینگ استاپ یکی از گزینه‌های 15،25،35، …. پیپ را انتخاب کنید.
در صورتی که می‌خواهید تنظیمات دلخواه خودتان را اعمال کنید بر روی گزینه Custom کلیک کرده و مقدار پیپ مد نظر خودتان برای جابه‌جایی حد ضرر را انتخاب کنید. 

برای مثال، با انتخاب 25 پیپ، زمانی که معامله شما 25 پیپ در جهت سود شما حرکت کند، استاپ به صورت خودکار جابه‌جا خواهد شد.

سخن پایانی

استفاده از حد ضرر برای مدیریت ریسک و سرمایه جزو ضروریات هر معامله‌گری می‌باشد. تریلینگ استاپ یکی از روش‌های استفاده از حد ضرر می‌باشد که در این مقاله به صورت دقیق به توضیح آن پرداختیم. در صورتی که می‌خواهید میزان سودها و ضررهای خود را به بهترین روش‌های ممکن بهینه سازی کنید دوره‌ی مدیریت سرمایه و بودجه‌بندی این قابلیت را در اختیار شما عزیزان خواهد گذاشت. امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. حتما نظرات خودتان را در مورد این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها ۱
ارسال دیدگاه جدید