انواع سبک های ترید + انتخاب بهترین سبک معاملاتی ترید

انواع سبک های ترید +  انتخاب بهترین سبک معاملاتی ترید

فعالیت در بازارهای مالی نیازمند داشتن سبک معاملاتی مشخصی می‌باشد. همانطور که ویژگی‌های اشخاص با یکدیگر متفاوت است، سبک‌های ترید افراد نیز متفاوت می‌باشد. هر معامله‌گری با توجه به ویژگی‌های شخصیتی و سبک زندگی خودش باید یک سبک معاملاتی را انتخاب کند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواه سبک‌های ترید آشنا کنیم تا بتوانید با توجه به نیازهای خودتان یکی از موارد را انتخاب و بهینه سازی کنید. در ادامه با آکادمی مالی اینوستپ همراه باشید.

سبک معاملاتی چیست؟

سبک معاملاتی نحوه‌ی مشخصی است که معامله‌گران برای خرید و فروش دارایی‌ها، مثلاً سهام، ارزها، یا کالاها انتخاب می‌کنند. این سبک‌ها می‌توانند بر اساس تعداد معاملات و زمان باز بودن یک معامله با یکدیگر تفاوت داشته باشند.

به این نکته توجه کنید که سبک معاملاتی با استراتژی معاملاتی متفاوت می‌باشد. استراتژی معاملاتی نقطه‌ی ورود، نقطه‌ی خروج، نوع ورود به معامله و میزان ریسک به ریوارد هر معامله را تعیین می‌کند و به ازای هر تریدر یک استراتژی معاملاتی وجود دارد. در صورتی که سبک معاملاتی مشخص می‌کند که در طول روز چند معامله انجام دهید یا زمان باز بودن یک معامله چقدر باشد.

انواع سبک‌های ترید

معمولا انواع سبک‌های ترید بر اساس زمان به 3 بازه‌ی زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم می‌شوند.

  • بازه‌ی زمانی کوتاه مدت شامل دو سبک‌ ترید می‌باشد. معاملات روزانه (Day Trading) و معاملات اسکالپ یا نوسان‌گیری (Scalp Trading)
  • بازه‌ی زمانی میان مدت شامل سبک سوئینگ ترید (Swing Trade) می‌باشد.
  • هولد کردن یکی از روش‌های معاملاتی بلند مدت است که معامله‌گران با استفاده از آن به معامله در بازارهای مالی می‌پردازند.

معاملات روزانه (Day Trading)

در این سبک از معامله، معامله‌گران بر روی بازه‌ی زمانی کوتاه مدت مترکز می‌شوند و تلاش می‌کنند تا از نوسانات قیمت در طول یک روز معاملاتی بهره ببرند و به دنبال سود کوتاه مدت می‌باشند. 

در این روش، معامله‌گران ممکن است در طول روز، چندین معامله را باز و بسته کنند اما در انتهای روز، تمام معاملات را به صورت کامل می‌بنند و هیچ معامله‌ی بازی را برای روز بعد نخواهند گذاشت. این سبک از معامله نیاز به تحلیل مداوم بازار برای استفاده از فرصت‌های مناسب توسط معامله‌گران را دارد. همچنین اخبار و رویداد‌های روزانه بر تصمیم گیری معامله‌گران در این سبک تاثیر گذار می‌باشد. معمولا تایم فریم معاملاتی افرادی که Day trader هستند بین 1 دقیقه تا 60 دقیقه می‌باشد. 

این سبک از معامله نیازمند نظم خاص و زمان کافی برای افراد می‌باشد و معامله‌گران باید به سرعت خودشان را با تغییرات قیمت در طول روز وفق دهند. این روش مناسب افرادی می‌باشد که بتوانند وقت کافی را پای چارت بگذارند.

معاملات اسکالپ یا نوسان‌گیری (Scalp Trading)

معاملات اسکالپ یک سبک معاملاتی در بازارهای می‌باشد که با سرعت بالایی انجام می‌شود. مدت زمان این معاملات از چند ثانیه تا چند دقیقه بیشتر طول نخواهد کشید و هدف اصلی آن کسب سود از نوسانات بسیار کوچک در بازه‌ی زمانی بسیار کوتاه می‌باشد. این روش جزو سختترین سبک‌های معاملاتی می‌باشد و نیازمند سرعت عمل بالا، ابزارهای مالی پیشرفته و ریسک مناسب دارد.

تحلیل تکنیکال و استفاده از نرم‌افزارها و الگوریتم‌های معاملاتی برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی در بازه‌های زمانی کوتاه از ویژگی‌های مهم معاملات اسکالپینگ است. تعداد معاملات یک معامله‌گر در این روش در طول یک روز ممکن است تا صد معامله یا حتی بیشتر نیز برسد. این روش نیاز به سرمایه‌ی زیاد و مدیریت ریسک و سرمایه‌ی متفاوتی نسبت به سایر سبک‌های معاملاتی می‌باشد و این امکان وجود دارد که در یک معامله کل سرمایه‌ی معامله‌گر درگیر شود.

معامله‌گران در معاملات اسکالپ، که یکی از سبک‌‌های ترید می‌باشد، با حجم بالا در کوتاه‌ترین زمان ممکن نوسان گیری می‌کنند و به دلیل ماهیت پیچیده و ریسک‌ بالا، این سبک از معاملات برای تریدرانی که تجربه و دانش کافی را در مورد بازارهای مالی ندارند، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

سوئینگ ترید (Swing Trade)

سوئینگ تریدها یکی دیگر از سبک‌‌های ترید می‌باشد که توسط معامله‌گران بازارهای مالی مختلف اجرا می‌شود. در این سبک بازه‌ی زمانی معاملات، میان مدت می‌باشد. در این سبک، تریدران ممکن است پوزیشن‌های معاملاتی خود را به مدت چند روز تا چند هفته نگه دارند و معامله‌گران در این روش به دنبال کسب سود از رشد قیمت دارایی‌ها در طول چند روز می‌باشند.

تریدران سوئینگ ترید با استفاده از تحلیل‌های اساسی و تکنیکال به دنبال شناسایی روندهای میان مدت در بازارها هستند. این سبک معاملاتی نیازمند صبر، تحمل ریسک و تحلیل دقیق تریدران است. تفاوت‌های بزرگ قیمتی در طول زمان و همچنین رویدادهای مختلف اقتصادی و سیاسی می‌توانند بر تصمیمات معاملاتی در این سبک تأثیر بگذارند.

این سبک معامله بیشتر مناسب افرادی می‌باشد که در طول روز نمی‌توانند زمان زیادی را پای چارت بگذارند. تایم فریم معاملاتی این سبک معمولا بین 4 ساعته تا روزانه متغییر می‌باشد.

معامله‌گران در این روش سعی می‌کنند پس از پیدا کردن بهترین موقعیت‌های معاملاتی و تعیین حد سود و حد ضرر وارد معامله شوند و پس از ورود به معامله، نیازمند چک کردن مداوم پوزیشن معاملاتی وجود نداشته باشد.

هولد کردن (Hold)

هولد کردن یا Hodl در معامله نشان از استراتژی طولانی مدت تریدر است که در آن، او اعتقاد دارد که دارایی مورد نظر ارزش خود را در طول زمان افزایش می‌دهد. این رویکرد ممکن است نیاز به صبر بسیار و قدرت تحمل ریسک بالا داشته باشد، زیرا نوسانات قیمتی و تغییرات در بازار ممکن است باعث شود که قیمت دارایی‌ها به مدت طولانی‌تری به زمینه مورد انتظار برای تریدر برسد.

تریدرانی که از استراتژی هولد کردن استفاده می‌کنند، معمولاً به تحلیل اساسی و فندامنتال دارایی‌ها توجه می‌کنند تا ارزش طولانی مدت را تخمین بزنند و پوزیشن خود را مبتنی بر این تحلیل نگه دارند. این رویکرد ممکن است برای سرمایه‌گذارانی مناسب باشد که به دنبال سرمایه‌گذاری بلندمدت و دارای دید بلندمدت درباره بازارها هستند.

استراتژی هولد کردن می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های معاملاتی و مالیاتی باشد که به طور مستقیم تاثیر مثبتی بر سود و سرمایه‌گذاری طولانی مدت داشته باشد. با این حال، این رویکرد نیازمند زمان و صبر برای دیدن نتایج بلندمدت است و تاثیرات نوسانات کوتاه مدت بازار را نادیده می‌گیرد. این موضوع ممکن است باعث از دست دادن فرصت‌های کوتاه مدت و سوددهی سریعتر در بازار شود.

این سبک بیشتر مناسب افراد سرمایه‌گذار و کم ریسک می‌باشد و مدت زمان معاملات آن‌ها از چند ماه تا چند سال می‌تواند متغییر باشد. تایم فریم معاملاتی این سبک معمولا هفتگی و ماهانه می‌باشد.

بهترین سبک معامله چیست؟ انتخاب بهترین روش برای معامله برای شما

هیچ سبک معاملاتی وجود ندارد که مطلقا بهترین سبک معامله باشد. معامله‌گران باید با توجه به ترجیحات، تجربه، اهداف و شرایط خودشان سبک مناسب با خودشان را انتخاب کنند. 

انتخاب بهترین سبک معامله بین سبک‌های ترید نیازمند درک عمیق از خود و شناخت بازارها می‌باشد اما روش‌هایی وجود دارد که در انتخاب شما می‌تواند کمک کند. در ادامه به معرفی این روش‌ها می‌پردازیم:

  • خود شناسی: درک دقیق از ترجیحات شخصی، سطح تحمل ریسک، هدف‌های مالی، و زمانی که می‌توانید به ترید اختصاص دهید، می‌تواند به شما کمک کند تا سبک مناسبی را انتخاب کنید.
  • امتحان کردن سبک‌های مختلف: امتحان و خطا ممکن است به شما کمک کند تا سبکی را که بهترین عملکرد را با آن دارید پیدا کنید.
  • آموزش و یادگیری مداوم: دانش عمیق از بازارها، روش‌های تحلیلی، و استراتژی‌های مختلف می‌تواند شما را در انتخاب بهترین سبک ترید کمک کند.
  • استفاده از تجربه‌های تریدرهای حرفه‌ای: استفاده از تجربه و مشورت با تریدرانی که تجربه و موفقیت در بازارهای مالی را دارند می‌تواند راهنمایی مفیدی باشد تا سبک مناسب خود را پیدا کنید.
  • انتخاب بازار مناسب برای معامله: بهترین سبک ترید برای هر فرد ممکن است در زمان‌ها و شرایط مختلف تغییر کند. یک سبک معامله که در بازارهای ثابت و مسالمت‌آمیز موفقیت زیادی داشته باشد، ممکن است در بازارهای نوسانی یا شرایط اقتصادی متفاوت نتایج متفاوتی داشته باشد. پس با توجه به میزان نوسان بازار انتخاب سبک معامله می‎‌تواند متفاوت باشد.

در نهایت، بهترین سبک ترید برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد. بهترین سبک ترید برای یک شخص به شناخت و شرایط شخصی او بستگی دارد. مهم‌ترین نکته این است که تریدر باید بهترین سبکی را که با شرایط فعلی مطابقت دارد، انتخاب کند و از طریق تجربه و یادگیری مداوم، این سبک را بهبود بخشد. استفاده از روش‌های مختلف و تطبیق آن‌ها با محیط بازار می‌تواند به تریدر کمک کند تا به سبک بهتر و موفقیت بیشتری دست یابد.

جمع بندی

بهترین سبک ترید باید با توجه به ویژگی‌ها، شخصیت و سبک زندگی خود معامله‌گر انتخاب شود. این عمل با بررسی سبک‌های مختلف و آزمون و خطا می‌تواند نتیجه‌ی بهتری داشته باشد. استفاده از حساب‌های معاملاتی دمو می‌تواند در امتحان کردن روش‌های مختلف معاملاتی کارساز باشد و شما را برای انتخاب درست سبک معاملاتی کمک کند. در این مقاله به بررسی سبک‌های ترید و آموزش انتخاب بهترین سبک معاملاتی پرداختیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. حتما نظرات خودتان در مورد این مقاله را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید